Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Νέα… Ανεξαρτησίας κι όχι μόνο

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/05/2020, 21:12
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Όπως ήταν αναμενόμενο, η οικονομική επιτροπή ενέκρινε σήμερα τους όρους διακήρυξης για τη δημοπράτηση του έργου της αναβάθμισης του δικτύου εμπορικών δρόμων στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων. Ένα έργο που εντάσσεται στο περίφημο «open mall», που είχε σχεδιάσει η προηγούμενη δημοτική αρχή. 

Για την υλοποίηση του έργου, που χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» με 1,8 εκατ. ευρώ, συμπράττουν ο Δήμος Ιωαννιτών και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

To έργο προς δημοπράτηση έχει προϋπολογισμό 1,2 εκατ. ευρώ. Οι παρεμβάσεις αφορούν: αναβάθμιση της οδού Ανεξαρτησίας (ανακατασκευή του κυβυλιθόστρωτου και εξομάλυνση υψομετρικών διαφορών), ανάπλαση της πλατείας Αγίου Νικολάου με δημιουργία πλακόστρωτων επιφανειών και διαμόρφωση μικρών κήπων, ανάπλαση στον περιβάλλοντα χώρο του αρχοντικού Πυρσινέλλα, προμήθεια και εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού, φύτευση, αναβάθμιση δικτύου φωτισμού και εγκατάσταση συστήματος τηλεδιαχείρισης οδοφωτισμού.

Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός ενός έτους από την υπογραφή της σύμβασης. 

Περισσότερες λεπτομέρειες για το έργο, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της διαβούλευσης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, ο Σύλλογος Ιστορικού Κέντρου είχε ζητήσει την πεζοδρόμηση της οδού Ανεξαρτησίας, την οποία συνέδεε με το open mall. «Δεν νοείται κατά την άποψή μας ενοποίηση του διοικητικού και εμπορικού κέντρου της πόλης με το Κάστρο και το παραλίμνιο μέτωπο μη πεζοδρομώντας τον πιο παλιό εμπορικό δρόμο της πόλης» τόνισε ο σύλλογος στην τοποθέτησή του. Τα περί πεζοδρόμησης της Ανεξαρτησίας δεν πρόλαβαν ποτέ να «ωριμάσουν» και να σχεδιαστούν ενδεχομένως.

ΣΧΟΛΙΑ
Τζαναρτι
Η εικόνα της Ανεξαρτησίας με τα χαλασμένα "τουβλάκια" είναι γνωστή σε όλους μας. Η δημοτική αρχη θα έπρεπε να αναζητήσει αυτούς που ενέκριναν το έργο και αυτούς που το παρέλαβαν. Και να ενημερώσει τους δημότες για τυχόν παραλείψεις και αν προκύπτουν ευθύνες. Δεν ειναι δυνατόν κάθε τρεις και λίγο να ξαναφτιαχνουμε έργα μικρά ή μεγάλα (πχ κεντρική πλατεία, πλ. Παργης, πεζοδρόμια στην Γαριβαλδη, Κουγκιου κλπ )
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back