Oikonomou pisoi

ΝΑΡ Ηπείρου: «Δύσκολη η κατάσταση στην κτηνοτροφία»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2022, 11:13

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα Ηπείρου (γραφείο περιοχής) σε ανακοίνωσή του, κρούει τον κώδωνα για τις τιμές γάλακτος και την κατάσταση στον χώρο της κτηνοτροφίας.

«Η τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής οδηγεί σε αδιέξοδο όλους όσους θέλουν ζήσουν με αξιοπρέπεια από τα ζώα τους. Το αγροτοδιατροφικό κεφάλαιο συγκεντρώνει γη, ζώα και παραγωγή σε όσο γίνεται λιγότερα χέρια σε πλήρη διασύνδεση με τα πολυεθνικά πολυκλαδικά μονοπώλια τροφίμων» τονίζει μεταξύ άλλων.

Αναφέρει επίσης ότι «το πρώτο εξάμηνο του 2022 έχουμε για πρώτη φορά (με βάση τα επίσημα στοιχεία) μείωση της παραγωγής στο πρόβειο γάλα. Πτώση παραγωγής έχουμε στο γίδινο και στο αγελαδινό γάλα, ενώ τους τελευταίους μήνες 600 αγελάδες γαλακτοπαραγωγής σφάζονται κάθε εβδομάδα» και ότι «ενώ οι τιμές στον παραγωγό είναι στο ίδιο σχεδόν σημείο επί χρόνια, οι εργαζόμενοι/-ες αγοράζουν πιο ακριβά τα προϊόντα (η φέτα οδεύει στα 14- 15€/ κιλό) με την κερδοφορία των μεγάλων αγροτοδιατροφικών επιχειρήσεων να αυξάνεται. Επιχειρήσεις που αυξάνουν τα κέρδη τους με το ξεζούμισμα της εργατικής  τάξης, την καταστροφή μεσαίων στρωμάτων και τη συρρίκνωση των φτωχομεσαίων αγροτοκτηνοτόφων, όχι μόνο στη περιοχή μας αλλά παγκόσμια».

Καταγγέλλει επίσης την κυβέρνηση και την περιφερειακή αρχή στην Ήπειρο, αλλά και τη «φιλοΕΕ αντιπολίτευση, οι Δήμοι, το αρχοντολόι της Ηπείρου, το πολιτικό του προσωπικό, τα διευθυντικά τους στελέχη και η συνεταιριστική γραφειοκρατία. Όλοι αυτοί συνεχίζουν στην ίδια ρότα ενώ δεν έπρεπε να μιλούν και να κυκλοφορούν ανάμεσα στο λαό της περιοχής μας. Συνένοχος, όμως, είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν αμφισβήτησε ούτε θα αμφισβητήσει τις επιλογές του κεφαλαίου και της ΕΕ».

Καταλήγει τονίζοντας ότι «ο παραγόμενος πλούτος, σε συνδυασμό με τις τεράστιες επιστημονικοτεχνικές δυνατότητες της εποχής μας, δημιουργούν όρους για να τραφεί ποσοτικά αλλά και ποιοτικά ο λαός».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back