Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ναι, αλλά τρενάκι δεν έχουμε…

Εικόνα του άρθρου Ναι, αλλά τρενάκι δεν έχουμε…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/12/2018, 09:59
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα φετινά Χριστούγεννα θα μείνουν στην ιστορία ως αυτά με τη λιγότερη κριτική για το γιορτινό διάκοσμο της πόλης. Όχι πως δεν υπήρξαν ενστάσεις στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά απέχουν αρκετά από τα περσινά που τα πιο καλοπροαίρετα σχόλια είχαν να κάνουν με τη «συμβατότητα» του πύργου του Τάτλιν με το πνεύμα των ημερών και τα πιο… εκτοξευμένα, έδιναν την εντύπωση ότι η δημοτική αρχή είχε γοητευτεί ξαφνικά από τα σοβιέτ. Αυτά τα σχόλια συντήρησαν και δημοτικές παρατάξεις, με οριακές ακροβασίες στο χώρο της ακροδεξιάς ρητορικής.

Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας υπερασπίστηκε ξανά πάντως τις επιλογές της δημοτικής αρχής, λέγοντας ότι «θα συνεχίσουμε να πειραματιζόμαστε και να προκαλούμε, με την καλή έννοια», παραπέμποντας στη δημοσιότητα που πήρε η πόλη λόγω της απομίμησης του Πύργου του Τάτλιν, αλλά και παλιότερων εικαστικών προτάσεων, αλλά και στη συμφωνία με τη σχολή Καλών Τεχνών.

«Ήταν συνειδητή και στρατηγική επιλογή η περσινή» ξανατόνισε ο κ. Μπέγκας.

Στον αντίποδα, ο Νίκος Γκόντας είπε πως «όσα περισσότερα, τόσο καλύτερο», πιστός στην αισθητική του χριστουγεννιάτικου φωτισμού που φαίνεται… από το φεγγάρι, ενώ ο μόνος με πιο έντονες ενστάσεις, ήταν ο Άρης Μπαρτζώκας.

Ο κ. Μπαρτζώκας ήθελε τρενάκι και φάτνη. Για τη δεύτερη, είπε ότι ναι μεν υπάρχει η κοσμική διάσταση των γιορτών (αναφερόμενος στην Πρωτοχρονιά-παρότι βέβαια η εκκλησία την αναγνωρίζει ως θρησκευτική γιορτή και αυτή) και η θρησκευτική. Οπότε ζήτησε εκτός από το δέντρο και μια φάτνη.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back