Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Να τα ξαναπούμε» με λεπτομέρειες

Εικόνα του άρθρου «Να τα ξαναπούμε» με λεπτομέρειες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/08/2019, 18:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η παράταξη «Ενότητα Πολιτών» απάντησε στην επιστολή της παράταξης του εκλεγέντα δημάρχου «Γιάννενα Νέα Εποχή», σχετικά με το κάλεσμα για προγραμματική συνεργασία και «συγκρότηση δημιουργικής πλειοψηφίας» στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και η παράταξη δηλώνουν καταρχήν θετικοί στην ιδέα των συνεργασιών και ότι έχει γίνει μια πρώτη επεξεργασία των προτάσεων της παράταξης του Μωυσή Ελισάφ.

Ωστόσο, σημειώνει «η συγκρότηση δημιουργικής πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο απαιτεί την περαιτέρω ανάλυση και εξειδίκευση των αξόνων που προτείνετε, με σκοπό τη διακυβέρνηση του Δήμου σε προοδευτική κατεύθυνση» και ζητάει νέο ραντεβού αντιπροσωπειών, προκειμένου να συζητήσουν το κοινό πλαίσιο προγραμματικής σύγκλισης επί των αξόνων αυτών, καθώς και των προγραμματικών διακηρύξεων της κάθε παράταξης.

Στα θετικά της απάντησης, είναι η σημείωση ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για προσπάθεια επικοινωνίας δύο αυτοδιοικητικών παρατάξεων με κοινές καταβολές και ρίζες και με βασικό τους στόχο την επίτευξη συγκλίσεων και συναινέσεων σε προοδευτική κατεύθυνση».

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι το κλίμα μεταξύ των δύο παρατάξεων σε ζητήματα όπως η ΔΕΥΑΙ και οι δραστηριότητές της, παραμένει όχι ιδιαίτερα εύκρατο…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back