ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Να στηριχτεί η ‘μη αξιολογημένη’ επιχειρηματικότητα»

Εικόνα του άρθρου «Να στηριχτεί η ‘μη αξιολογημένη’ επιχειρηματικότητα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/05/2021, 15:33
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου, με επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη, ζητάει να στηριχτεί η «μη αξιολογημένη επιχειρηματικότητα».

Αυτή, είναι οι επιχειρήσεις (3.500, όσες τις υπολογίζει το Επιμελητήριο), που έμειναν εκτός του προγράμματος  «ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19», με χαμηλότερη βαθμολογία, οπότε δεν αξιολογήθηκαν.

Σημειωτέον ότι το πρόγραμμα πλησιάζει στις πληρωμές αυτή την περίοδο, 10 μήνες μετά την προκήρυξή του.

«Οι 3500 χιλιάδες και πλέον  επιχειρήσεις που υπέβαλαν φάκελο αξιολόγησης και τελικώς λόγω μαθηματικού τύπου δεν αξιολογήθηκαν, δεν είναι επιχειρήσεις κερδοφόρες ή επιχειρήσεις χωρίς ζημιές και πτώση τζίρου. Είναι επιχειρήσεις που δικαιούνται να αξιολογηθούν και  χρήζουν βοήθειας και στήριξης» αναφέρει ο κ. Δημητρίου στην επιστολή και ζητάει να γίνει «γενναία και ύστατη προσπάθεια από μέρους σας για να εξευρεθούν οι πόροι για την ενίσχυση τους».

Βέβαια, οι ενδείξεις δεν είναι ιδιαίτερα… ενθαρρυντικές για κάτι τέτοιο.

Ο κ. Δημητρίου τονίζει ότι «με απόλυτο σεβασμό σε όλους τους επαγγελματίες, σε όλους τους κλάδους, για τη δίκαιη και ισότιμη αντιμετώπιση όλων των επιχειρήσεων, παρακαλούμε όπως αποφασίσετε την εκ νέου πραγματοποίηση προγράμματος ενίσχυσης ή απευθείας δέσμευσης ποσού από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ηπείρου για όλους τους παραπάνω καθώς και για όσους δεν έλαβαν καμία χρηματοδότηση από τα χρηματοδοτικά προγράμματα που υλοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα».

          

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back