Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Να προσληφθούν γρήγορα αναπληρωτές»

Εικόνα του άρθρου «Να προσληφθούν γρήγορα αναπληρωτές»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/08/2019, 14:25
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κώστα Καμπουράκη συναντήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη. Η Κα Τζούφη συζήτησε θέματα όπως το άμεσο, των αναπληρωτών, επισημαίνοντας ότι «η χρηματοδότηση των προσλήψεων έχει ήδη εξασφαλιστεί από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας», στην οποία συμμετείχε και η ίδια.

Η κα Τζούφη εκτίμησε ότι «υπάρχει ανακολουθία της νέας ηγεσίας του Υπουργείου σχετικά με την επιτάχυνση της διαδικασίας των 4.500 μόνιμων προσλήψεων στην Ειδική Αγωγή, αλλά και στην εκκίνηση της διαδικασίας για την έκδοση προκήρυξης των 10.500 μόνιμων θέσεων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».


Επίσης, συζητήθηκε και το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης., με τη βουλευτή να τονίζει ότι η κυβερνητική απόφαση «δημιουργεί προβλήματα και δυσλειτουργίες».

Τέλος, σχετικά με την εκπαίδευση των προσφύγων, η βουλευτής τόνισε ότι «καταγράφονται σοβαρές εκκρεμότητες ώστε η νέα σχολική να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα, τόσο στη στελέχωση των τμημάτων υποδοχής, όσο και στο θέμα της ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών».

Επίσης, χαρακτήρισε ενέργεια που εντείνει «διακρίσεις και αποκλεισμούς» την κατάργηση της δυνατότητας για ΑΜΚΑ, όσων δεν έχουν μόνιμη διαμονή




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back