Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 19-07-2021, 13:26

Το Μέτωπο Δράσης με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει την «προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων της Διεύθυνσης Υδάτων, που χάλασαν το παιγνίδι της ιδιωτικοποίησης του νερού» και καλεί «την ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΙ και τα σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα να καταγγείλουν την απόπειρα τρομοκράτησης των εργαζομένων στην Διεύθυνση Υδάτων και να προχωρήσουν σε κινητοποίηση στην Περιφέρεια Αποκεντρωμένης Διοίκησης».

Επίσης, αναφέρει ότι «κάτι παραπάνω από πετυχημένη ήταν η εκδήλωση για την προάσπιση του νερού σαν δημόσιο αγαθό που διοργάνωσαν οι δύο δημοτικές παρατάξεις Α.Ρ.Π.Ι. και Μέτωπο Δράσης και η περιφερειακή παράταξη Α.Ρ.Π.Η» πριν από 20 μέρες.

Θεωρεί ότι στο πλαίσιο που περιεγράφηκε στην εκδήλωση, «κινείται και η τιμωρητική και εκδικητική μετακίνηση της αν. προϊσταμένης του τμήματος Παρακολούθησης και Προστασίας Υδατικών Πόρων, σε θέση χωρίς αντικείμενο, γιατί μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους του τμήματός της, αποκάλυψαν της μεθοδεύσεις του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της αναπληρώτριας προϊσταμένης της Διεύθυνσης Υδάτων, ώστε παράνομα  με βάση το ισχύον σήμερα διαχειριστικό σχέδιο υδάτων (θα το τροποποιήσουν εκ των υστέρων ώστε να εξυπηρετήσει τις πολιτικές τους επιλογές;) να εκχωρήσουν το υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής στις δύο εταιρείες εμφιάλωσης».

Τέλος, η παράταξη αναφέρει ότι θα συνεχίσει την προσπάθειά της «να ξαναγίνει το νερό φτηνό για όλους τους εργαζόμενους, δωρεάν σε ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους και άλλες ευάλωτες οικονομικά ομάδες. Να γίνει η ΔΕΥΑΙ πραγματικά κοινωνική υπηρεσία. Να σταματήσουν οι εταιρείες εμφιάλωσης να μας κλέβουν το νερό, να παρεμβαίνουν πολιτικά και οικονομικά στην ζωή της πόλης μας».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa