Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Να μη δεχθούν εκβιασμούς οι εργαζόμενοι»

Εικόνα του άρθρου «Να μη δεχθούν εκβιασμούς οι εργαζόμενοι»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/04/2020, 15:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Εργατικό Κέντρο με ανακοίνωσή του για το επίδομα των 800 ευρώ, αναφέρει μεταξύ άλλων η «ασαφές παραμένει και ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα των αιτήσεων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται και σταδιακά συμπεριλαμβάνονται στους ΚΑΔ που μπορούν να κάνουν χρήση των μέτρων τα οποία έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση».

Σημειώνει εμφατικά το εξής:

«Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αποδεχτούν εκβιασμούς να δώσουν μέρος ή όλο το ποσό των 800 ευρώ όπως γίνεται με τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων. Πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να επικοινωνούν άμεσα με τα σωματεία τους και το Εργατικό Κέντρο, να καταγγέλλουν όπου δημιουργούνται εμπόδια στην ένταξη και στην καταβολή του επιδόματος τους. Τηλέφωνο καταγγελιών 2651032513».

Καταγγέλλει επίσης ότι από το επίδομα πρακτικά αποκλείονται οι οικοδόμοι της «συμβατικής οικοδομής», ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για τους ανέργους που δεν λαμβάνουν στήριξη από τον ΟΑΕΔ.

«Το ειδικό επίδομα των 800 ευρώ ως μέτρο που πάρθηκε σε συνθήκες όπου χιλιάδες εργαζόμενοι στάλθηκαν από τις επιχειρήσεις και το κράτος σπίτι τους, άλλοι απολυμένοι, άλλοι απλήρωτοι κ.ο.κ., δεν πρέπει να συσκοτίσει τον χαρακτήρα και τον στόχο της επίθεσης» καταλήγει.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back