Oikonomou pisoi

«Να επενδύσουμε σε πνεύμα συνεργασίας»

Εικόνα του άρθρου «Να επενδύσουμε σε πνεύμα συνεργασίας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/06/2018, 00:37

Ο ένας από τους νέους αντιπρυτάνεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σπύρος Γεωργάτος, αναφέρει σχετικά με τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας ότι «είναι σαφές ότι η κοινότητα ψήφισε έξω από πολιτικά στεγανά και ομαδοποιήσεις, με οδηγό το μέλλον του πανεπιστημίου. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι το Ίδρυμα αρχίζει να χειραφετείται και να αναζητά τα πρόσωπα και τις ιδέες που θα στηρίξουν τη νέα στρατηγική του».

Συμπληρώνει, μεταξύ άλλων, ότι για πρώτη φορά επιλέχθηκαν ξεχωριστά πρυτάνεις-αντιπρυτάνεις χωρίς «’συμπράξεις-πακέτα’, που αφήνουν περιθώρια για συνδιαλλαγές και συμβιβασμούς κάθε είδους».

Ο κ. Γεωργάτος αφήνει αιχμές κατά των πολέμιων της συνένωσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων-ΤΕΙ, λέγοντας τα εξής: «Η πλειοψηφία των μελών της κοινότητας αρνήθηκε να υιοθετήσει μια στείρα και φοβική ρητορική, ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε με σαφή και ώριμο τρόπο τις επιφυλάξεις της για την πορεία απορρόφησης τμημάτων Τ.Ε.Ι. από το Πανεπιστήμιο. Η στάση αυτή θα πρέπει να δώσει το μήνυμα τόσο στο Υπουργείο Παιδείας όσο και στους φίλους μας στο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου ότι το εγχείρημα του ενιαίου χώρου χρειάζεται πολλή προσοχή στην υλοποίησή του».

Τέλος, σημειώνει ότι «ανεξάρτητα από τη διεύρυνσή του, το ίδρυμα πρέπει να εμβαθύνει στην ακαδημαϊκή του διάσταση, ακριβώς για να αποφύγει να γίνει ένας ‘γίγαντας με πήλινα πόδια’». Είναι ένας όρος που χρησιμοποίησε αρκετά ο υποψήφιος πρύτανης Γιώργος Θυφρονίτης.

Τέλος, αναφέρει ότι «θα χρειαστεί να επενδύσουμε σε ένα πνεύμα συνεργασίας που αρχίζει να εμφανίζεται ανεξάρτητα από τις διαφορές μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back