Από σήμερα Κυριακή 18 Μαΐου, στον τοίχο απέναντι από το αρχοντικό Πυρσινέλλα (τον καλύτερο τοίχο για mappings στο ιστορικό κέντρο), μπορείτε να δείτε, το βράδυ εννοείται, την ψηφιακή χαρτογράφηση (το mapping δηλαδή) που ετοίμασαν φοιτητές-τριες και διδάσκοντες της Σχολής Καλών Τεχνών.
Τα mappings αποτυπώνουν παραδοσιακά μοτίβα, χωρίς όμως να τα αντιγράφουν, αλλά να δημιουργούν μια «παραγωγική» απόδοσή τους.
Τα mappings είναι εντυπωσιακά και βασίζονται στα αποτελέσματα του ερευνητικού έργου ««Αλγοριθμικές ερμηνείες της Ηπειρώτικης Αργυροχοΐας: Μια γέφυρα ανάμεσα στην παράδοση και το σύγχρονο σχεδιασμό»».
Το τμήμα αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μέσα από τις δημόσιες αυτές παρεμβάσεις, η τέχνη εισέρχεται στον αστικό ιστό, δημιουργώντας χώρους διαλόγου και ενισχύοντας την τοπική πολιτιστική δραστηριότητα».
@typosioanninon Το mapping της Καλών Τεχνών Ιωαννίνων για την ηπειρώτικη αργυροτεχνία #ιωαννινα ♬ Hope - 古神一号
Συμμετέχουν με έργα οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Πανεπιστήμιου Tongji: Βώσου Γεωργία, Καλαγιάς Θοδωρής, Καραμανλής Βίκτωρας Μηνάς, Κόκκινος Αθανάσιος, Κωστούλας Γιώργος, Μακρής Βασίλειος, Μάντζαρη Ελένη, Σπυροπούλου Χριστίνα, Τσίτσου Αναστασία, Τζώρτζη Αικατερίνη, Yi Jin, Peiwei Zhang. Σχεδιασμός, έρευνα, συντονισμός δράσης: Μιχαήλ Σέμογλου, ερευνητής, Κολέγιο Σχεδιασμού και Καινοτομίας, Πανεπιστήμιο Tongji (Σαγκάη), Επισκέπτης Καθηγητής Σχολής Καλών Τεχνών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πλαίσιο του έργου «Δημιουργικός κώδικας και αλγοριθμικός σχεδιασμός για καλλιτέχνες», Ελλάδα 2.0 Εθνικό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας SUB1.2: «Επισκέπτες Καθηγητές/Επισκέπτες Ερευνητές», και δρ. Νικόλαος Κωνσταντίνου, Ε.ΔΙ.Π. Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τεχνητού, Σχολή Καλών Τεχνών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.