Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 16-02-2019, 15:12
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει ξανά την καρδιά των αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων, προβάλλοντας το έργο του, χωρίς να πέσει στη παγίδα της οξύτητας, που στήνει η ΝΔ»: Αυτό τόνισε ο βουλευτής και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, κατά την εκδήλωση κοπής πίτας που πραγματοποίησε χτες το βράδυ η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ στο κέντρο «Καρβούνης», στην Ελεούσα.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η υφυπουργός Παιδείας  Μερόπη Τζούφη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ  Χρήστος Μαντάς και ο βουλευτής  Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος, αλλά και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου Γιώργος Ζάψας, ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Λάζαρος Νάτσης, ο υποψήφιος δήμαρχος Ζίτσας Βασίλης Γαρδίκος και  ο υποψήφιος δήμαρχος Πωγωνίου Σταύρος Ζηκόπουλος.

Ο κ. Φίλης μίλησε για όλα: για την πρώτη κατοικία, για τη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, για την αύξηση του κατώτατου μισθού, για την επιδότηση ενοικίου κ.ά., και αναρωτήθηκε «τι θα συνέβαινε αν περνούσε ο εκβιασμός της ΝΔ και του Καμμένου για να πέσει η κυβέρνηση;». Αναφερόμενος στη συνταγματική αναθεώρηση, υπογράμμισε ότι «καθώς βγαίνουμε από τους μνημονιακούς καταναγκασμούς, η νέα διαιρετική τομή στην κοινωνία βρίσκεται ανάμεσα στο νεοφιλελευθερισμό και το κοινωνικό κράτος, όπως παλαιότερα ήταν η τομή δεξιά-αντιδεξιά» και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «πηγαίνει ολοένα προς την ακροδεξιά».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι «ανασυντάσσεται». «Η μεγάλη πλειοψηφία των ‘από κάτω’ δεν έχει μιλήσει ακόμη, θα το κάνει με εκκωφαντικό τρόπο στις εκλογές και θα πει όχι στη παλινόρθωση της Δεξιάς» τόνισε και ζήτησε από όλους «να μιλάμε ειλικρινά. Να αναδεικνύουμε παντού το ήθος και το ύφος της Αριστεράς. Έτσι και πάλι θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως ένα ανάχωμα Δημοκρατίας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη, σε μια περίοδο που σηκώνει κεφάλι απειλητικά η ακροδεξιά».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα