Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μποϋκοτάζ στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια

Εικόνα του άρθρου Μποϋκοτάζ στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/10/2020, 10:49
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων αποσύρει τις υποψηφιότητες από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου για τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Η ρήξη με το Υπουργείο Παιδείας είναι δεδομένη πλέον στον εκπαιδευτικό συνδικαλιστικό χώρο και ένα σημείο της, είναι η απόφαση για ηλεκτρονικές εκλογές, με σύστημα που θεωρείται αναξιόπιστο από τους φορείς των εκπαιδευτικών.

Ο σύλλογος των Ιωαννίνων συντάσσεται με την απόφαση της ΔΟΕ και τονίζει: «Ενώνουμε τις φωνές μας με όλο τον κλάδο και καλούμε, για μια ακόμη φορά την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. να εισακούσει την πρόταση της Δ.Ο.Ε. για διενέργεια των εκλογών ανάδειξης των αιρετών όταν θα υπάρξουν οι ευμενείς υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργεια των εκλογών ασφαλή, με τη δια ζώσης παρουσία των συναδέλφων και όχι με ηλεκτρονικό τρόπο, σε εργάσιμη ημέρα χωρίς άδεια και με παράταση, μέχρι τότε, της θητείας των νυν αιρετών».

Οι παρατάξεις αποφάσισαν τη συντεταγμένη απόσυρση όλων των ψηφοδελτίων από τις εκλογές για ανάδειξη αιρετών του Π.Υ.Σ.Π.Ε Ιωαννίνων και την κατάθεση των αιτήσεων απόσυρσης συνολικά στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιωαννίνων. Επίσης, δεν θα οριστούν εκπρόσωποι στις εφορευτικές.

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους, σε περίπτωση πραγματοποίησης των εκλογών, να απέχουν από την ηλεκτρονική ψηφοφορία, ώστε ο κλάδος με τη συλλογική στάση του να μη νομιμοποιήσει τη διαδικασία» αναφέρει ο σύλλογος.

«Δεν θα συναινέσουμε στον ευτελισμό του θεσμού του αιρετού και τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος και έκφραση των διεκδικήσεων των εργαζομένων» , καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back