Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 22-04-2019, 18:49
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η αντιπαράθεση για την «έξυπνη πόλη» αποτέλεσε το εφαλτήριο για να γενικευτεί η αντιπαράθεση μεταξύ των παρατάξεων Ενότητα Πολιτών και Γιάννενα Νέα Εποχή, αλλά και να αποκτήσει προσωπικά χαρακτηριστικά και αιχμές.

Η παράταξη της δημοτικής αρχής λοιπόν, απάντησε στην ανακοίνωση της παράταξης του Μωυσή Ελισάφ, εκφράζοντας «έκπληξη» και προχωρώντας ακόμα παραπέρα, στην κριτική για την εποχή που ο κ. Ελισάφ ήταν μέλος της και πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, στο πρόσφατο παρελθόν.

Η Ενότητα Πολιτών λέει ότι επί των ημερών της στη δημοτική αρχή ωρίμασαν έργα περίπου 120 εκατ. ευρώ και μεταξύ αυτών, έχουν υποβληθεί χρηματοδοτήσεις και για την «ευφυή πόλη», ενώ  «ήταν η μοναδική δημοτική αρχή τα τελευταία 20 χρόνια που δεν είχε στην διάθεσή της τη δυνατότητα νέων χρηματοδοτήσεων από το ΕΣΠΑ».

Αυτά εν συντομία, είναι η απάντηση στην παράταξη Ελισάφ για τις ψηφιακές υποδομές. Γιατί στη συνέχεια, η παράταξη περνάει στην αντεπίθεση, για πρώτη φορά από όταν άρχισε αυτή η κόντρα, εφ’ όλης της ύλης, κατά του κ. Ελισάφ.

Καταρχάς, τον κατηγορεί ότι «ταυτίστηκε με την εποχή στην οποία ξοδεύονταν πολλά για έναν πολιτισμό που αφορούσε λίγους» και τον εγκαλεί για τις καταγγελίες του περί δημόσιου χρήματος που ξοδεύεται για έντυπα απολογισμών. «Πιθανόν να μην αντέχει την αλήθεια μας, αλλά εμείς έχουμε υποχρέωση να την καταστίσουμε γνωστή σε όλες και σε όλους τους δημότες» τονίζει και τον παραπέμπει για… περαιτέρω ενημέρωση στην ιστοσελίδα και στην εφημερίδα που η παράταξη τύπωσε και μοιράζει «δωρεάν, με δικά της χρήματα».

Κάπου εδώ αρχίζουν οι πιο έντονες επιθέσεις, καθώς η Ενότητα Πολιτών αναφέρει ότι αν… δεν έφτασε στο σπίτι του κ. Ελισάφ η εφημερίδα της, «είναι γιατί ίσως, δεν ξοδεύουμε τόσα λεφτά όσα αυτός και δεν θα μπορούσαμε να τυπώσουμε άπειρες εφημερίδες».

Αναφέρει μάλιστα ότι «θα ήταν αστείο και να το συζητούμε αν δεν έκανε την καταγγελία ο υποψήφιος που προβάλλεται επί πληρωμή και ακατάπαυστα σε πανελλαδική κλίμακα» και τον «συμβουλεύει» να «μην  ξοδεύεται τόσο πολύ γιατί στις 26 Μαΐου, μόνο οι Γιαννιώτες εκλέγουν δήμαρχο».

Τέλος, ανάμεσα σε άλλα, αφιερώνει στον κ. Ελισάφ, Μότσαρτ και Καβάκο και τον καλεί να δει τις δύο συναυλίες  «σε βίντεο, γιατί ήταν απών (...)Γιατί, επί των ημερών του, τέτοιες παραστάσεις δεν είδαμε. Είναι δύο μόνο από τις κορυφαίες παραγωγές του Πνευματικού Κέντρου που, επιτέλους, μετά την αποχώρησή του, άρχισε να παράγει πολιτισμό».
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα