Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 1-06-2016, 19:23
ΕΛΛΑΔΑ

Τελικά ο έλληνας οδηγός φαίνεται πως «βάζει… μυαλό», μόνο εάν γνωρίζει πως εφαρμόζονται τα βαρύτατα πρόστιμα, σε περίπτωση παραβάσεων του Κ.Ο.Κ., όπως αυτό αποδεικνύεται από το πρόγραμμα της Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας, οι έλεγχοι στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος συνεχίζονται με ικανοποιητικά αποτελέσματα, σε όλη τη χώρα.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από τις 15 Μαρτίου και κάθε εβδομάδα κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας ενημερώνουν τους οδηγούς και ενεργούν ελέγχους στο οδικό δίκτυο, δίνοντας προτεραιότητα σε συγκεκριμένες κάθε φορά «επικίνδυνες» παραβάσεις, που αποτελούν αίτια σοβαρών ή/και θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων (παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, μη χρήση παιδικών καθισμάτων, μη χρήση κράνους, κ.λπ.)

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και εντάσσεται στον ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχεδιασμό για την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, την πρόληψη και τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων και την ασφαλή μετακίνηση οχημάτων και πολιτών.

Από την έναρξη του προγράμματος μέχρι τις 29 Μαΐου, έχουν βεβαιωθεί πανελλαδικά 13.383 «επικίνδυνες» τροχαίες παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά:

 • Για τη μη χρήση κράνους, σε δύο εβδομάδες εφαρμογής του προγράμματος, βεβαιώθηκαν 3.424 παραβάσεις,
 • Για την παραβίαση ορίου ταχύτητας, σε μία εβδομάδα εφαρμογής του προγράμματος, βεβαιώθηκαν 3.072 παραβάσεις,
 • Για τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και τη μη χρήση παιδικών καθισμάτων, σε δύο εβδομάδες εφαρμογής του προγράμματος, βεβαιώθηκαν 2.996 παραβάσεις,
 • Για τη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, σε μία εβδομάδα εφαρμογής του προγράμματος, βεβαιώθηκαν 1.158 παραβάσεις,
 • Για την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, σε δύο εβδομάδες εφαρμογής του προγράμματος,βεβαιώθηκαν 894 παραβάσεις,
 • Για την κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, σε μία εβδομάδα εφαρμογής του προγράμματος, βεβαιώθηκαν 762 παραβάσεις,
 • Για την κυκλοφορία οχήματος, το οποίο δεν έχει υποστεί τεχνικό έλεγχο, σε μία εβδομάδα εφαρμογής του προγράμματος, βεβαιώθηκαν 618 παραβάσεις και
 • Για την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, σε μία εβδομάδα εφαρμογής του προγράμματος, βεβαιώθηκαν 459 παραβάσεις.
 • Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρονται και τα εξής: «Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας».

  200 λέξεις απομένουν.
  σχετικα αρθρα