Oikonomou pisoi Solarhub πίσω

Μονιμοποίηση διεκδικούν οι συμβασιούχοι του Πανεπιστημιακού

Εικόνα του άρθρου Μονιμοποίηση διεκδικούν οι συμβασιούχοι του Πανεπιστημιακού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/04/2021, 20:59

Οι συμβασιούχοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων έκαναν κινητοποίηση σήμερα 7 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, με αίτημα τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. 

Οι συμβασιούχοι του ΠΓΝΙ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα, «ξεπερνούν τους  500 δήλωσαν ότι είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι να διεκδικήσουν συλλογικά  την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου».

Επίσης, η Επιτροπή αναφέρει ότι «στην κινητοποίηση των συμβασιούχων ομόθυμα εκφράστηκε η ανάγκη κλιμάκωσης  του αγώνα που ξεκίνησε σε συνεργασία και συντονισμό με συμβασιούχους  από άλλες δομές και υπηρεσίες του δημοσίου» και ότι ο σύλλογος εργαζόμενων «εισηγήθηκε μετά από σχετική πρόταση την διεξαγωγή απεργιακής συγκέντρωσης στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων στις 22 Απρίλη με στόχο τον  συντονισμό των συμβασιούχων  του ΠΓΝΙ και του Γενικού Νοσοκομείου Χατζηκώστα».

Επίσης, στην κινητοποίηση των συμβασιούχων πήρε μέρος Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, η ΠΟΕΔΗΝ και η Επιτροπή Αγώνα  συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back