Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μνημόσυνο για το ολοκαύτωμα του Κεράσοβου

Εικόνα του άρθρου Μνημόσυνο για το ολοκαύτωμα του Κεράσοβου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/08/2019, 16:31
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στο Κεράσοβο, στη μνήμη των 28 κατοίκων του χωριού που έχασαν τη ζωή τους από τα ναζιστικά στρατεύματα, στις 15 Αυγούστου του 1944.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «το Κεράσοβο κατάφερε να αναγεννηθεί από τις στάχτες του. Όμως ποτέ δε θα ξεχάσουμε την καταστροφή που έφεραν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Τιμούμε σήμερα τη μνήμη όσων θυσιάστηκαν για την πατρίδα και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα είναι πάντα στην καρδιά και το μυαλό μας».

Ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνωνν Απόστολος Παπαϊωάννου εκφώνησε την κεντρική ομιλία, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Η άνευ όρων και ορίων αντίσταση των Κερασοβιτών προκάλεσε την αιματηρή επίθεση των γερμανικών στρατευμάτων. Οι Πωγωνήσιοι αντιστάθηκαν και ανέδειξαν την περιοχή ως ορμητήριο των επαναστατικών επιχειρήσεων».

Χαιρέτησαν επίσης ο πρώην υπουργός Αντώνης Φούσας, ο αντιστράτηγος Αντώνης Βασιλείου και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Πωγωνίου  Γρηγόρης Άρμπιρος

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back