Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια υπηρεσία που έλειπε…

Εικόνα του άρθρου Μια υπηρεσία που έλειπε…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/11/2020, 13:25
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής των εργαζομένων που δέχονται ιδιαίτερη πίεση λόγων των συνθηκών Covid-19 αλλά και των πολιτών και των οικογενειών τους που βρίσκονται σε καραντίνα, έχουν οργανώσει η Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων της Κλινικής, σε συνεργασία με την Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου (ΕΠΡΟΨΥΗ), την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (ΕΨΕΠ) και την TACT Hellas.

Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται καταρχάς στο προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, και κατά προτεραιότητα σε όσους εργαζόμενους βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» αντιμετώπισης του Covid.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου, η υπηρεσία είναι επίσης διαθέσιμη για τους εργαζόμενους οι οποίοι έχουν έλθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid, καθώς και για τους εργαζόμενους που νιώθουν την ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης για την κρίση. Αυτονόητη είναι, όπως σημειώνεται, η διαθεσιμότητα της υπηρεσίας υποστήριξης και για το προσωπικό άλλων νοσοκομείων της ευρύτερης περιφέρειας που ενδεχομένως αναπτύξουν κλίνες για νοσηλεία ασθενών με Covid.

«Για τη διασφάλιση του κλίματος εμπιστοσύνης και την απομάκρυνση κάθε ενδεχόμενου στιγματισμού, η υποστηρικτική παρέμβαση των εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, σχεδιάζεται να γίνεται κατά κύριο λόγο από επαγγελματίες ψυχικής υγείας των άλλων δομών ψυχικής υγείας» αναφέρεται.

Επίσης, η υπηρεσία απευθύνεται στα άτομα της κοινότητας που έχουν τεθεί σε καραντίνα και στους γονείς και τα παιδιά που έχουν τεθεί σε καραντίνα ή που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα ψυχολογικά προβλήματα εξαιτίας της πανδημίας.

Η υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης είναι διαθέσιμη Δευτέρα-Παρασκευή 09.00-14.00. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για ραντεβού στο τηλέφωνο 6945521344 ή στέλνοντας μήνυμα στο e-mail: psychiatry.pgni@gmail.com, ενώ τα επείγοντα αιτήματα θα απαντώνται άμεσα. Οι συνεντεύξεις θα γίνονται τηλεφωνικά ή με τηλεδιάσκεψη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back