Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια σύλληψη για απάτες 516.000 ευρώ

Εικόνα του άρθρου Μια σύλληψη για απάτες 516.000 ευρώ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/07/2021, 17:56
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Ασφάλεια συνέλαβε στα Γιάννενα μια γυναίκα, η οποία κατηγορείται ότι είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης με «ειδικότητα» στις τηλεφωνικές απάτες.

Συγκεκριμένα, κατηγορείται ως «εισπράκτορας» της σπείρας. Συνελήφθη μόλις είχε παραλάβει 12.200 ευρώ από θύμα. Το συνολικό ποσό του «κύκλου εργασιών» της οργάνωσης, ανέρχεται, σύμφωνα με την αστυνομία, στα 516.000 ευρώ, από τουλάχιστον 44 περιπτώσεις. Η αστυνομία εκτιμάει επίσης ότι η οργάνωση αποτελείται από 3 τουλάχιστον άτομα. Ο φερόμενος ως αρχηγός είναι αυτός που τηλεφωνούσε από το εξωτερικό για να πείσει ότι το «συγγενικό πρόσωπο» κινδύνευε, ακόμα και με ακρωτηριασμό, αν δεν καταβάλλονταν σύντομα τα χρήματα.

Η βασική μέθοδος ήταν το «ατύχημα στενού συγγενικού προσώπου». Οι δράστες τρομοκρατούσαν τηλεφωνικά, κυρίως ηλικιωμένα άτομα με τη δήθεν ανάγκη χρηματικής κάλυψης για επέμβαση.

Ισχυρίζονταν συνήθως ότι υπήρχε άμεσος κίνδυνος ακρωτηριασμού αν δεν καταβληθούν τα χρήματα για την επιτυχή έκβαση της εγχείρησης  

Σε βάρος της συλληφθείσας σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και απόπειρες απάτης κατ’ εξακολούθηση.  

Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η Ασφάλεια συνεχίζει την έρευνα για την ταυτοποίηση των υπολοίπων μελών και της τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις είναι σε εξέλιξη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back