Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 10-09-2017, 21:49
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Από 13 έως 15 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα η πρώτη πανηπειρωτική οικογιορτή. Ο χώρος φιλοξενίας της οικογιορτής είναι ένας χώρος που ενδείκνυται για τέτοιου είδους δράσεις και που περιμένει έναν τρόπο αξιοποίησής του. Πρόκειται για τη λαϊκή αγορά Αγίου Νικολάου, στην οδό Ανεξαρτησίας, η οποία εδώ και πολλά χρόνια βιώνει μια συνεχή υποβάθμιση, με τους παραγωγούς να είναι πολύ λίγοι. 

Στην πανηπειρωτική οικογιορτή, θα συμμετάσχουν παραγωγοί,μεταποιητές και χειροτέχνες οι οποίοι θα εκθέσουν ταπροϊόντα και τις δημιουργίες τους. «Η έννοια της οικολογικής γιορτής δενέχει το νόημα της διάδοσης της βιολογικής καλλιέργειας και του στρεβλού κέρδουςαλλά την διαχείριση των καρπών της γης, σαν πολίτες και σαν παραγωγοί, με όρουςκοινωνικής προσφοράς, με παλιές μεθόδους καλλιέργειας, χωρίς χημικά καιμεταλλαγμένα, με στήριξη στις ντόπιες ποικιλίες σπόρων και ράτσας ζώων, μεεκτίμηση στα φυσικά υλικά και τη χρησιμοποίησή τους» σημειώνεται σε σχετικήανακοίνωση των διοργανωτών. 

Στην οικογιορτή αυτή, θα γίνουν διάφορα εργαστήρια τέχνης, δράσεις για παιδιά, συζητήσεις και ομιλίες, ενώ οι διοργανωτές ετοιμάζουν και μικρές συναυλίες. 

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα