ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια λαμπαδηδρομία για την εθελοντική αιμοδοσία

Εικόνα του άρθρου Μια λαμπαδηδρομία για την εθελοντική αιμοδοσία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/09/2019, 18:08
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία για την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών, διάρκειας ενός χρόνου, ξεκινούν οι σύλλογοι και οι φορείς εθελοντών αιμοδοτών Ιωαννίνων, σε συνεργασία με σχολεία, με το δίκτυο «Νοιάζομαι και Δρω», τους συλλόγους γονέων, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τον Σύλλογο Θαλασσαιμίας Ηπείρου και τις υπηρεσίες Αιμοδοσίας των δύο νοσοκομείων της πόλης.

Το εγχείρημα θα περιλαμβάνει ομιλίες, βιωματικές δράσεις, γκράφιτι σε σχολεία και κοινόχρηστους χώρους, διαγωνισμό αφίσας και ζωγραφικής, παραγωγή έντυπου και ηλεκτρονικού ενημερωτικού υλικού, συμμετοχή στην  πανελλήνια λαμπαδηδρομία των εθελοντών αιμοδοτών, ανοιχτές αιμοληψίες καθώς και ταυτοποίηση δοτών μυελού των οστών.

Η αρχή γίνεται αύριο Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, με τη διοργάνωση της 17ης πανελλήνιας λαμπαδηδρομίας εθελοντών αιμοδοτών στα Γιάννενα, στην οποία θα συμμετάσχουν και μαθητές σχολείων. Η διαδρομή θα ξεκινήσει στις 10.30 από το νοσοκομείο «Χατζηκώστα» και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, όπου θα μοιραστεί από τους μαθητές και τις μαθήτριες ενημερωτικό υλικό για την εθελοντική αιμοδοσία.

Οι διοργανωτές καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις. Παράλληλα, όσοι θέλουν να δώσουν αίμα ή μυελό των οστών, μπορούν να ενημερωθούν σχετικά στο περίπτερο που θα υπάρχει στον πεζόδρομο της Μιχ. Αγγέλου, αύριο από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, δίπλα από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back