Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση για τη νόσο Πάρκινσον

Εικόνα του άρθρου Μια ιδιαίτερη εκδήλωση για τη νόσο Πάρκινσον
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/11/2018, 01:19
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Ζώντας με τη νόσο Πάρκινσον: Τι περιμένω και πώς μιλάω στον γιατρό μου;» διοργανώνει η Ακαδημία Νευροεπιστημών την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Du Lac, στα Γιάννενα.

Η νόσος Πάρκινσον είναι ένα χρόνιο νευρολογικό νόσημα, με ποικιλία συμπτωμάτων. Όπως κάθε χρόνιο νόσημα δημιουργεί πολλά ερωτήματα στους ασθενείς, στους φροντιστές, και στην οικογένειά τους, σχετικά με τη φύση και την εξέλιξη της νόσου, τις διαθέσιμες θεραπείες, και πώς αυτές εφαρμόζονται σε βάθος χρόνου, ανάλογα με τα συμπτώματα του συγκεκριμένου ασθενή και το στάδιο της νόσου στο οποίο βρίσκεται.

«Πολλές φορές οι ασθενείς και οι φροντιστές τους αισθάνονται, ότι στον σύντομο χρόνο που διαθέτουν με τον γιατρό τους, δεν εκφράζουν σωστά και δεν μεταδίδουν αποτελεσματικά τις ανάγκες, τις απορίες, τις ανησυχίες και τα ερωτήματα τους. Επίσης χρειάζονται βοήθεια ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν τα συναισθήματα αλλά και τις αντιδράσεις τους απέναντι στην νόσο» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Την εκδήλωση θα ξεκινήσει με μια σύντομη εισήγησή ο καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σπύρος Κονιτσιώτης σχετικά με τις θεραπευτικές επιλογές που υπάρχουν σήμερα για τους ασθενείς με περισσότερο προχωρημένη νόσο Πάρκινσον.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η κύρια παρουσίαση από τη Χριστίνα Καραπάνου, ψυχολόγο υγείας, γνωσιακή συμπεριφορική ψυχοθεραπεύτρια, και εξειδικευμένη σύμβουλο προγραμμάτων υποστήριξης ασθενών. Η κ. Καραπάνου θα καθοδηγήσει τους ασθενείς και τους φροντιστές τους στο πώς να διαχειρίζονται τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις τους, και πώς να μιλάνε γι’ αυτά με τον γιατρό τους.

Παρόλο που η εκδήλωση αναφέρεται στη νόσο Πάρκινσον, ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν όλοι οι ασθενείς με κάποιο χρόνιο νόσημα

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back