Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια γνωριμία με τα Επαγγελματικά Λύκεια

Εικόνα του άρθρου Μια γνωριμία με τα Επαγγελματικά Λύκεια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/04/2019, 02:02
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη 2η έκθεση μαθητικών έργων Επαγγελματικών Λυκείων με τίτλο «Το ΕΠΑΛ δημιουργεί-2019» διοργανώνει το υπουργείο Παιδείας στις 18 και 19 Απριλίου, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 17 Απριλίου, στις 17:30, από την υφυπουργό Παιδείας Μερόπη Τζούφη, τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα και τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Ηπείρου Κώστα Καμπουράκη.

Κύριος στόχος της έκθεσης, η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, αποτελεί η ανάδειξη του σύγχρονου και αναβαθμισμένου Επαγγελματικού Λυκείου, καθώς και των θεσμικών μεταρρυθμίσεων που υλοποιήθηκαν και αφορούν στην αναμόρφωση της δομής του, τη θεσμοθέτηση του «Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας», τη εφαρμογή του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» και τη διεύρυνση της πρόσβασης των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πιο συγκεκριμένα, στην έκθεση θα παρουσιαστούν οι τομείς και οι ειδικότητες που λειτουργούν στα Επαγγελματικά Λύκεια, οπτικό-ακουστικό υλικό και μαθητικά έργα που έχουν δημιουργήσει μαθητές και εκπαιδευτικοί. Επίσης, το διήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες, δρώμενα και συζητήσεις με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του χώρου της εργασίας.  

Την Παρασκευή 19 Απριλίου, στις 18:30, θα γίνει η τελετή απονομής πτυχίων Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης & Κατάρτισης των αποφοίτων του «Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας» των Επαγγελματικών Λυκείων της Περιφέρειας Ηπείρου.

* Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 09:00 έως τις 20:00.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back