Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια γνωριμία με το Μουσείο Τύπου

Εικόνα του άρθρου Μια γνωριμία με το Μουσείο Τύπου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/05/2017, 14:38
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Μουσείο Τύπου, ετών 60» συνδιοργανώνουν στα Γιάννενα η Ένωση Συντακτών Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) και το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ, την Παρασκευή 2 Ιουνίου, στις 19:30, στο ξενοδοχείο Du Lac.

Απώτερος  στόχος είναι  να αναδειχθούν οι τρόποι αξιοποίησης του ψηφιοποιημένου αρχειακού υλικού, αλλά και να γίνει ευρύτερα γνωστό ένα μουσείο που συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια λειτουργίας. Το Μουσείο Τύπου έχει την έδρα του στην Πάτρα.

«Τα εκθέματα του Μουσείου Τύπου κάνουν τον επισκέπτη δέκτη πλήθους σημαντικών  πληροφοριών, μέσα από τις εφημερίδες και τα περιοδικά που κυκλοφόρησαν σε προηγούμενους αιώνες έως τις ημέρες μας και αποτελούν ‘ζωντανή απόδειξη’ της ιστορίας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ομιλίες θα γίνουν από τη γενική γραμματέα της διοίκησης του Μουσείου Αφροδίτη Τσικριτσή («Μουσείο Τύπου: Παρελθόν, παρόν και μέλλον») και από το μέλος της διοίκησης Ειρήνη Τσάκα («Εκπαιδευτικά προγράμματα, μαθήματα ιστορίας από τον Τύπο»). Θα προλογίσει και θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιώργος Κυρούσης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back