Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 24-06-2021, 19:02
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έξι εφευρέσεις βράβευσε χτες, σε εκδήλωση στην Αθήνα, ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Και η μία από τις έξι εφευρέσεις ήταν γιαννιώτικη.

Η επιχείρηση «Β. Κωσταμένας-Μ. Αγγέλης» (Κυψελοτεχνική), με έδρα το Ανήλιο Μετσόβου, που από το 1983 κατασκευάζει κυψέλες, πήρε ένα από τα έξι «Βραβεία Ελλήνων Εφευρετών». Το βραβείο αφορά την κατασκευή μιας σύνθετης αποσπώμενης κινητής βάσης κυψέλης μελισσών.

«Στην εφεύρεση αυτή μάς έφεραν κοντά οι δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι πελάτες μας και οι επιθυμίες τους τις οποίες θέλαμε να ικανοποιήσουμε. Αυτή η εφεύρεση κυψελών θα εξοικονομήσει χρόνο για τους μελισσοκόμους και θα συμβάλλει στην υψηλή ποιότητα των προϊόντων τους» ανέφερε ο κ. Κωσταμένας στην τελετή. Στους κ. Κωσταμένα και Αγγέλη το βραβείο παρέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Σημειωτέον ότι ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας αξιολόγησε περίπου 200 αιτήσεις εφευρετών.

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, με ανακοίνωσή του, συγχαίρει την «Κυψελοτεχνική» για τη διάκρισή της, και εκφράζει την προσδοκία του «για ακόμη περισσότερες διακρίσεις και επιτυχίες των επιχειρήσεων-μελών του, καθώς είναι πεπεισμένο όχι μόνο για την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους αλλά και για την συμβολή τους στην τεχνολογική και βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa