ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Μια ακόμα χαμένη ευκαιρία» το φυσικό αέριο

Εικόνα του άρθρου «Μια ακόμα χαμένη ευκαιρία» το φυσικό αέριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/07/2020, 16:48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η απένταξη του αγωγού Κομοτηνή-Θεσπρωτία από το σχέδιο του ΔΕΣΦΑ, προκάλεσε την αντίδραση (και) της Ενότητας Πολιτών και του Θωμά Μπέγκα.

«Για μια ακόμη φορά οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες δεν μπόρεσαν να προτεραιοποιήσουν τον στόχο και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για μια διεκδίκηση η οποία θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα, διασφαλίζοντας και στην Ήπειρο φθηνή ενέργεια, ως βασικό εργαλείο για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής» αναφέρει η παράταξη και συμπληρώνει αιχμές προς τη δημοτική αρχή.

«Η σημερινή δημοτική αρχή με τις ισχυρές προσβάσεις στην κυβέρνηση ήταν για μια ακόμη φορά παντελώς απούσα από ένα ζήτημα στρατηγικής σημασίας για τον τόπο» αναφέρει και αντιπαραβάλλει την προηγούμενη θητεία, λέγοντας: «Στη διάρκεια της θητείας μας, ο Δήμος Ιωαννιτών ήταν ο μόνος πολιτικός φορέας που με στοχευμένες ενέργειες προσπάθησε να αναδείξουμε το μέγεθος της διεκδίκησης».

Παραθέτει την πρόταση που κατέθεσε στη διαβούλευση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) σχετικά με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δικτύου Διανομής της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου Α.Ε. για την περίοδο 2018-2022 και τη διαφωνία που διατύπωσε με τη διοίκηση της ΡΑΕ, στην ημερίδα που πραγματοποίησε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της παραπομπής της έλευσης φυσικού αερίου στην Ήπειρο, στο απώτερο μέλλον.

«Η προσπάθειά μας να συστρατεύσουμε τους πολιτικούς παράγοντες του τόπου σε μια κοινή διεκδίκηση δυστυχώς δεν βρήκε ευήκοα ώτα. Άλλοι μιλούσαν για την τροφοδοσία της Ηπείρου με φυσικό αέριο σε υγροποιημένη μορφή μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και άλλοι δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το ζήτημα» αναφέρει η παράταξη και συμπληρώνει ότι τη μη κοινή στάση, «πληρώνουμε τώρα».

Καταλήγει τονίζοντας ότι ως παράταξη θα συμβάλλει σε οποιαδήποτε συλλογική πρωτοβουλία, «προκειμένου να διεκδικήσουμε την ανατροπή του σχεδιασμού της ΔΕΣΦΑ, για το καλό του τόπου».


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back