Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μητσοτάκης στηρίζει Καχριμάνη

Εικόνα του άρθρου Μητσοτάκης στηρίζει Καχριμάνη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/10/2018, 01:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πιο επίσημη στήριξη από τη ΝΔ δεν θα μπορούσε να έχει ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης. Ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε κατά μέρος τις «ανεξαρτησίες της αυτοδιοίκησης» και τόνισε κατά την επίσκεψή του σε Άρτα και Πρέβεζα ότι η ΝΔ θα στηρίξει στις περιφερειακές εκλογές του 2019 τον κ.  Καχριμάνη όπως και όλους τους εν ενεργεία περιφερειάρχες που στήριξε στις προηγούμενες εκλογές.

Επίσης, με αυτό τον τρόπο «έκλεισε την πόρτα» στα στελέχη του κόμματος που στηρίζουν την υποψηφιότητα Ριζόπουλου.

Μιλώντας στην Άρτα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «έχει σημασία να έχει η αυτοδιοίκηση πόρους και εργαλεία να κάνει δουλειά της. Και γι' αυτό, επιμένω σε θεσμικές τομές, όπως η μεταφορά του ΕΝΦΙΑ και για αυτό επιμένω σε ουσιαστικό διάλογο για αρμοδιότητες πρώτου κ δεύτερου βαθμού ώστε να χωριστούν με σαφήνεια τα όρια του κεντρικού κράτους, των αποκεντρωμένων διοικήσεων, των περιφερειών, και των αυτοδιοικήσεων 1ου βαθμού».

Εντός δέκα ημερών το κόμμα αναμένεται να ανακοινώσει τις επίσημες στηρίξεις του.

Για τους δημάρχους, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «είναι άλλος ο βαθμός εμπλοκής σε Περιφέρειες και άλλος σε Δήμους».  Πάντως, πρόσθεσε ότι ο δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης που προέρχεται από τη ΝΔ, «φαίνεται να κάνει πολύ καλή δουλειά».

O κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με πολίτες της Άρτας, επισκέφθηκε τον ιερό ναό της Παρηγορήτισσας, όπως επίσης και τη Νικόπολη, στην Πρέβεζα.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back