Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μηνύματα για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης

Εικόνα του άρθρου Μηνύματα για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/09/2016, 14:35
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λίγο πριν την έναρξη των συνομιλιών για τη δεύτερη αξιολόγηση Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ στέλνουν τα δικά τους μηνύματα στην Αθήνα.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπογράμμισε την ανάγκη υλοποίησης των προαπαιτούμενων ώστε να εκταμιευτεί η επόμενη δόση προς την Ελλάδα. «Υπάρχει χρόνος ακόμη για την Ελλάδα» συνέχισε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το επόμενο διάστημα, η ελληνική κυβέρνηση θα διεκπεραιώσει όλες τις υποχρεώσεις της απέναντι στο Eurogroup.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στη Μπρατισλάβα έκανε λόγο για επιτάχυνση του ρυθμού υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, ενώ Ευρωπαίος αξιωματούχος σημείωσε ότι «η Ελλάδα πρέπει να ανεβάσει ρυθμούς και να εφαρμόσει με μεγαλύτερη ταχύτητα τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

Κριτική προς την Ελλάδα άσκησε και ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Χανς Γιοργκ Σέλινγκ, ο οποίος αναγνώρισε ότι «οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων δεν αποτελούν θετική εξέλιξη». Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι το Eurogroup δεν προτίθεται να προχωρήσει στην εκταμίευση νέων δόσεων προς την Ελλάδα, δίχως την υλοποίηση των αναγκαίων προαπαιτούμενων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back