Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Μηδέν ευρώ για νέα υποδομή»

Εικόνα του άρθρου «Μηδέν ευρώ για νέα υποδομή»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/07/2021, 11:14
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο περιφερειακό συμβούλιο, κατηγορεί την περιφερειακή αρχή ότι κάνει «χουβαρδαλίκια με τα λεφτά των ανταποδοτικών τελών των Δήμων», στη συμφωνία για τα LED Ιωαννίνων και Πρέβεζας.

Αναφέρει συγκεκριμένα ότι οι όροι της Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης «περιγράφουν ένα έργο που ενώ με βάση τους υπολογισμούς των ιδιωτικών μελετητικών γραφείων- θα γίνει σε 18 μήνες με κόστος 8,6 εκ. ευρώ, εντούτοις ο Δήμος Ιωαννιτών θα το πληρώσει 19,2 εκατομμύρια ευρώ και θα δεσμεύσει τα ανταποδοτικά τέλη για 12 χρόνια».

Η παράταξη επισημαίνει ξανά, όπως και με το εργοστάσιο απορριμμάτων, ότι «η πληρωμή των επιχειρηματικών ομίλων θα είναι εγγυημένη» αλλά ο Δήμος δεν θα ωφεληθεί από την ενεργειακή αναβάθμιση.

Αφήνει αιχμές, λέγοντας ότι «μένει να φανεί αν οι όροι του διαγωνισμού που βγαίνει για δεύτερη φορά είναι το αποτέλεσμα των παζαριών ανάμεσα στην Περιφέρεια και τους επιχειρηματικούς ομίλους ή αν τα παζάρια θα συνεχίσουν με νέες προσφυγές».

Καταγγέλλει επίσης ότι ο διαγωνισμός άργησε 4 μήνες, χωρίς να γίνουν ουσιαστικές αλλαγές και ότι δεν έλαβαν γνώση οι υπηρεσιακοί φορείς, καθώς και ότι «λείπει το σύνολο των μελετών οι οποίες θα καθορίσουν τις απαιτήσεις σε φωτισμό στο σύνολο της έκταση του Δήμου και φυσικά το παραδοτέο».

Διερωτάται επίσης το εξής: «Τι είδους αναγωγή θα γίνει από αυτούς τους 6 δρόμους (σ.σ. που αναφέρονται ενδεικτικά στη μελέτη Λ.Τσαλδάρη, Κομνηνών, Αντ. Τρίτση, Κ.Παπουλια, Ιωαννίνων και Γ. Ελιγιά) ώστε να καθοριστεί ο τύπος του κάθε φωτιστικού στις εκατοντάδες οδούς, πλατείες και αθλητικούς χώρους του Δήμου Ιωαννιτών και με βάση αυτή την αναγωγή να δημοπρατηθεί ένα έργο 19,2 εκ €;» και καταγγέλλει τελικά ότι «η εν λόγω διακήρυξη 19 εκατομμυρίων προβλέπει μηδέν ευρώ για νέα υποδομή οδοφωτισμού».

Επίσης καταγγέλλει την Περιφέρεια Ηπείρου ότι «εξυπηρετεί επιχειρηματικά συμφέροντα» και πως «αποδεικνύεται όμως και από αυτό το έργο, όπως και από όλα τα υπόλοιπα, ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι παλεύουν για το μέγιστο κέρδος και το πολιτικό προσωπικό τους στο περιφερειακό και τα δημοτικά συμβούλια δημιουργούν τους όρους για να το εξασφαλίσουν, φυσικά χωρίς κανένα απολύτως άγχος για τις λαϊκές ανάγκες που επικαλούνται».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back