Oikonomou pisoi

Μέτωπο Δράσης: «Να ενώσουμε τις δυνάμεις όπου μπορούμε»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/01/2021, 15:02

Η δημοτική παράταξη «Μέτωπο Δράσης» με ανακοίνωσή της τονίζει μεταξύ άλλων ότι «η ήδη δεινή θέση του λαού μας επιδεινώνεται, καθώς αυτή η κρίση εντείνει τις ταξικές διαφορές συν τα σύννεφα πολέμου από τις αντιπαραθέσεις των αστικών τάξεων της χώρας μας και της Τουρκίας  να σκιάζουν περισσότερο το μέλλον μας».

 Ανατρέχει στα στοιχεία της πανδημίας και τις συγκρίσεις με άλλες χώρες, συμπληρώνοντας ότι αυξάνεται ραγδαία η ανεργία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, ενώ παράλληλα αυξάνονται και τα φαινόμενα καταστολής, όπως τον περασμένο Νοέμβριο.

Για τον Δήμο και την Περιφέρεια αναφέρει ότι «δεν ζήτησαν περισσότερες αίθουσες για τα σχολεία, ενώ ταυτόχρονα γνώριζαν ότι επίκειται και δεύτερο κύμα επιδημίας» και κατηγορεί το δήμαρχο «ως καθηγητής παθολογίας βλέπει την εστία υπερμετάδοσης στις καταλήψεις και όχι στον μεγάλο αριθμό μαθητών ανά τάξη».

Σημειώνει ότι οι αποφάσεις στον Δήμο λαμβάνονταν από την Οικονομική Επιτροπή και καταγγέλλει μεταξύ άλλων ότι «ο δήμαρχος μαζί με τον περιφερειάρχη ‘επέτρεψαν’ στους εργοδότες να ανακοινώσουν οι ίδιοι τον αριθμό των κρουσμάτων και όλοι καταλαβαίνουμε ότι η καταγραφή είναι ‘ακριβής’(«μαθηματική ακρίβεια»)».

Διατυπώνει την άποψη ότι «από Σεπτέμβρη έως Δεκέμβρη που είχαμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας, δεν θρηνήσαμε περισσότερα θύματα στην περιοχή μας, οφείλεται στην σοβαρότητα και τις προφυλάξεις που έδειξε ο κόσμος και όχι στις ταξικές επιλογές των τοπικών μας αρχόντων».

Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους της πόλης «να αντιπαλέψουμε τη ζοφερή κατάσταση ενώνοντας τις δυνάμεις στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, όπου μπορούμε» και μεταξύ άλλων, ζητάει να διαγραφούν τα χρέη προς τον Δήμο, των ανέργων, των χαμηλοσυνταξιούχων, κάθε οικονομικά αδύνατου, να ενισχυθούν τα περιφερειακά νοσοκομεία με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, να δημιουργηθούν νέες Μ.Ε.Θ και να γίνουν άμεσοι διορισμοί ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού σε όλες τις δομές υγείας, να ανοίξουν τα σχολεία με περισσότερες αίθουσες, άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών, καθαριστριών κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back