Το Μέτωπο Δράσης για την καθαριότητα

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/01/2020, 11:10

Το Μέτωπο Δράσης σημειώνει στην ανακοίνωσή για τις υπηρεσίες καθαριότητας ότι «η δημοτική Αρχή προσπαθεί να απαξίωση την υπηρεσία να την δυσφημίσει  στους πολίτες, ώστε στην επόμενη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης- και δεν θα αργήσουν να το πράξουν-να έχει λιγότερες αντιστάσεις» και ότι «αντί να ‘τρέξουν’, να προχωρήσουν την προκήρυξη για την πρόσληψη των 25εργατων με 8μηνες συμβάσεις τη καθυστέρησαν. Καθυστέρησαν να δώσουν τις αιτήσεις για έλεγχο των δικαιολογητικών και να πάρουν τους εργάτες ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Καθυστερούν τις διαδικασίες για την αγορά των απορριμματοφόρων κ.λπ.»

Ευθύνες αποδίδονται και στην προηγούμενη δημοτική αρχή «που δεν πήρε το ανάλογο προσωπικό, τουλάχιστον 80 εργαζόμενους το 2017, που ο νόμος της έδινε το δικαίωμα και όπως διεκδικούσαν οι εργαζόμενοι,  αλλά προτίμησε να πάρει 47 εκ των οποίων 33 εργάτες, εκ των οποίων έχουν έρθει 30».

Τέλος σημειώνει ότι η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας θα σημάνει ακριβότερο κόστος για τους πολίτες. «Πρόσφατα είχαμε 2 σοβαρά εργατικά ατυχήματα στη νυχτερινή βάρδια. Όταν δουλεύεις συνεχώς όλο το μήνα χωρίς ρεπό, προφανώς και είσαι ευάλωτος στα ατυχήματα, και η ευθύνη βαραίνει τις κυβερνήσεις και τη δημοτική αρχή» καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back