Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μέτρα χωρίς ουσιαστική ελάφρυνση»

Εικόνα του άρθρου «Μέτρα χωρίς ουσιαστική ελάφρυνση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/10/2020, 18:13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έναν ακόμα κώδωνα (από τους πολλούς που σείονται τελευταία) έκρουσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου, με αφορμή την εν μέρει τουλάχιστον, καραντίνα» του νομού Ιωαννίνων: «Με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική οικονομία δεν θα υπάρξει αύριο,  ξέρουμε ότι δεν θα είναι ένας αποκλεισμός  μόνο 14 ημερών αλλά ενός τουλάχιστον μήνα» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι στοχοποιείται ο κλάδος των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Αναφέρθηκε επίσης στην επιστολή που έστειλε στον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Σκάλκο, με την οποία επαναλαμβάνει το αίτημα για διπλασιασμού του προγράμματος επιστολή μας που ζητάμε την αύξηση της χρηματοδότησης του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου». Τόνισε ότι σε άλλες περιφέρειες, όπως στη Δυτική Μακεδονία, το αρχικό ποσό τετραπλασιάστηκε. Είπε ακόμα ότι το συνολικό ποσό που έχει εγκριθεί, είναι τριπλάσιο από αυτό που θα διοχετευτεί μέσω των προγραμμάτων.

«Πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει το κράτος, να ανακοινωθούν τα αποτέλεσμα των επιλέξιμων  από όλα  τα προγράμματα» είπε ο κ. Δημητρίου, προσθέτοντας ότι δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα από διάφορα προγράμματα.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που πήρε ο Δήμος Ιωαννιτών, ο κ. Δημητρίου δεν είναι ικανοποιημένος. «Τα μέτρα που ψηφίστηκαν από το δημοτικό συμβούλιο είναι κατώτερα των περιστάσεων» είπε και τόνισε ότι «είναι μέτρα χωρίς επί της ουσίας οικονομική ελάφρυνση για τις επιχειρήσεις».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back