Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το μετάλλιο της πόλης στον Δημήτρη Μπακοχρήστο

Εικόνα του άρθρου Το μετάλλιο της πόλης στον Δημήτρη Μπακοχρήστο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/09/2021, 17:49
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Mε έναν λιτό τρόπο, αυτή τη φορά, τίμησε ο Δήμος Ιωαννιτών έναν σημαντικό αθλητή, τον Δημήτρη Μπακοχρήστο που πήρε στο χάλκινο μετάλλιο στην άρση βαρών σε πάγκο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η υποδοχή του σπουδαίου πρωταθλητή έγινε στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου (όπου παρεμπιπτόντως δεν υπάρχει πρόσβαση για ΑμεΑ) παρουσία των περισσότερων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ να απονέμει στον αθλητή το μετάλλιο της πόλης.

«Με την εκδήλωσή μας θέλουμε να στείλουμε σε όλους ένα διπλό μήνυμα. Μήνυμα ελπίδας και ευθύνης. Το μήνυμα της ελπίδας το δίνει ο Δημήτρης γιατί τις δυσκολίες τις μετέτρεψε σε δημιουργική δύναμη, σε θέληση, σε πίστη και επιμονή. Και μετά έρχεται το μήνυμα της ευθύνης. Αυτό που στέλνουν οι προπονητές, οι άνθρωποι που στηρίζουν καθημερινά μια τέτοια προσπάθεια και συντελούν στις επιτυχίες» είπε ο δήμαρχος κ. Ελισάφ.

Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος ευχαρίστησε τον Δήμο και όλους τους Γιαννιώτες που στηρίζουν την προσπάθειά του.

«Η συμμετοχή σε αυτή την Ολυμπιάδα ήταν μεγάλη επιτυχία. Ένα ακόμη μετάλλιο μάς δίνει μεγάλη χαρά. Μεγάλη δύναμη, αισιοδοξία και ενέργεια μας δίνει η στήριξη του κόσμου. Εύχομαι σε όλους χαρά, υγεία, αισιοδοξία και να ονειρεύεστε» ανέφερε ο  χάλκινος πρωταθλητής.

Ο προπονητής του Χρήστος Τριφύλλης είπε: «Περάσαμε μία τετραετία πολύ δύσκολη. Όμως τα καταφέραμε και ήρθε μία μεγάλη διάκριση στην πόλη μας. Δίνουμε μία υπόσχεση με τον Δημήτρη και τους άλλους αθλητές μας, στην επόμενη Ολυμπιάδα να εκπροσωπήσουμε τα Γιάννενα και τα κάνουμε πάλι περήφανα».

Ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» Θωμάς Μπέγκας ανέφερε από την πλευρά του: «Ως δήμαρχος είχα την χαρά να βραβεύσω τον Δημήτρη στο παρελθόν και χαίρομαι για την σημερινή εκδήλωση που γίνεται. Ο Δημήτρης και όλη η ομάδα που τον στηρίζει καταβάλλουν υπερπροσπάθεια για να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο. Τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα- Πολίτες για την Ανατροπή» Λάζαρος Νάτσης συνεχάρη τον χάλκινο νικητή της παραολυμπιάδας, λέγοντας: «Είναι μία μεγάλη νίκη γιατί αποτελεί υπέρβαση του εαυτού του και των δυνάμεων του. Τον συγχαίρουμε, τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε μόνο νίκες και επιτυχίες».

«Η νίκη του πρωταθλητή μας είναι νίκη της θέλησης του ανθρώπου. Χρέος δικό μας, χρέος όλων είναι να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και να ξαναζήσουμε συγκλονιστικές στιγμές όπως αυτές που ζήσαμε στη φετινή Ολυμπιάδα» ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back