ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά από 20 χρόνια, νέος λιθοτρίπτης

Εικόνα του άρθρου Μετά από 20 χρόνια, νέος λιθοτρίπτης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/12/2019, 15:37
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το πράσινο φως από τον υπουργό Υγείας πήρε η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για την προμήθεια ενός σύγχρονου λιθοτρίπτη, προϋπολογισμού 480.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση του οργάνου θα γίνει από πόρους της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ). Ο υπουργός υπέγραψε την έγκριση σκοπιμότητας προμήθειας του συγκεκριμένου εξοπλισμού.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της διοίκησης, η προμήθεια του νέου αυτού εξοπλισμού αντιμετώπισης λιθιάσεων, έρχεται να αντικαταστήσει το υφιστάμενο πεπαλαιωμένο (20ετίας), το οποίο τον τελευταίο καιρό τίθεται συχνά εκτός λειτουργίας, προκαλώντας πολλαπλά προβλήματα στην ομαλή παροχή των αντίστοιχων υπηρεσιών στους πολίτες της Ηπείρου. Η αναγκαιότητα προμήθειας της υποδομής αυτής τέθηκε ως πρόβλημα άμεσης προτεραιότητας από τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Γιάννενα.

«Η άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα του νοσοκομείου και η συμβολή των υπηρεσιών της 6ης ΥΠΕ και των θεσμικών παραγόντων, έδωσαν λύση σε ένα επείγον και οξύτατο πρόβλημα» τονίζεται στην ανακοίνωση. Η διοίκηση ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στην εξέλιξη αυτή και πιστεύει ότι με το συντονισμό όλων όσων έχουν τη δυνατότητα και την αρμοδιότητα να ενεργούν «μπορούμε να πετύχουμε την ικανοποίηση  των  ώριμων και αναγκαίων αιτημάτων του νοσοκομείου προς όφελος των πολιτών της περιοχής» όπως υπογραμμίζεται.

Τέλος, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων δεσμεύεται να ενεργήσει άμεσα, ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η προμήθεια και η εγκατάσταση του νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back