ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μέσω «Πράσινου Ταμείου» το πάρκο Πυρσινέλλα

Εικόνα του άρθρου Μέσω «Πράσινου Ταμείου» το πάρκο Πυρσινέλλα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/04/2020, 18:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στη δημοτική παράταξη «Ιωάννινα_2023» της Τατιάνας Καλογιάννη έρχεται να απαντήσει αυτή τη φορά η δημοτική αρχή Ιωαννίνων.

Η παράταξη της κ. Καλογιάννη, σε ανακοίνωσή της πριν από λίγες ώρες, χαρακτήρισε την πρόταση της δημοτικής αρχής για την αξιοποίηση του πάρκου Πυρσινέλλα «πρόχειρη» και «αποσπασματική», υποστήριξε ότι η μελέτη ανάπλασης του πάρκου πρέπει να συνδυαστεί με το στρατόπεδο Βελισσαρίου όπως και ότι ο διάλογος γίνεται εκ των υστέρων.

Καταρχάς, η δημοτική αρχή υπεραμύνεται της πρότασής της, χαρακτηρίζοντας την «δομημένη», ενώ στο επιχείρημα ότι ο διάλογος έπρεπε να γίνει πριν τη σύνταξη της πρότασης, απαντά με μια δόση σαρκασμού: «Σε μια τέτοια περίπτωση η ίδια παράταξη θα κατακεραύνωνε τη δημοτική αρχή για την απουσία πρότασης και οράματος και θα απαιτούσε master plan. Αγαπημένη της τακτική άλλωστε ακόμη και όταν πρόκειται για παρεμβάσεις ελάσσονος σημασίας».

Προσθέτει δε ότι η πρόταση έχει εκ των πραγμάτων κάποια όρια στα έργα και στις παρεμβάσεις, βάσει της νομοθεσίας. Όσο για το στρατόπεδο Βελισσαρίου, η δημοτική αρχή αναφέρει ότι το θέμα το είχε θέσει τον Σεπτέμβριο ο δήμαρχος στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

«Η κ. Καλογιάννη έχοντας μακρά θητεία στην αυτοδιοίκηση, γνωρίζει ότι η παραχώρηση ενός εν ενεργεία στρατοπέδου είναι μία διαδικασία επίπονη και χρονοβόρα. Το πάρκο Πυρσινέλλα, μετά από μία περιπέτεια άνω της δεκαετίας, πρέπει να αποκατασταθεί και να αποδοθεί στους πολίτες χωρίς χρονοτριβές» τονίζει.

Η δημοτική αρχή κάνει και μια πρώτη αναφορά στη χρηματοδότηση των όποιων παρεμβάσεων. Όπως αναφέρει, θα διεκδικήσει τη χρηματοδότηση των έργων από το «Πράσινο Ταμείο» και προσθέτει ότι «υπάρχει ήδη η διαβεβαίωση για εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων» όπως και ότι ο προϋπολογισμός των παρεμβάσεων θα προκύψει με τη διαμόρφωση της τελικής πρότασης για τα έργα ανάπλασης που θα υλοποιηθούν.

«Σε κάθε περίπτωση, η δημοτική αρχή θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αποδώσει το πάρκο στους πολίτες, όπως έχει δεσμευτεί. Το κάνει με συνέπεια, με συναίσθηση ευθύνης, με σοβαρότητα. Για λόγους ουσίας και όχι επικοινωνίας» καταλήγει απαντώντας στην κριτική που έχει δεχθεί.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back