Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Μεσαία» προβλήματα από τον καιρό

Εικόνα του άρθρου «Μεσαία» προβλήματα από τον καιρό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/02/2018, 17:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δεν έλειψαν τα προβλήματα από την κακοκαιρία σήμερα, δεν ήταν όμως καθοριστικά. Το λεκανοπέδιο βρέθηκε «χιονισμένο» από παντού γύρω του, το πρωί και η τροχαία έσπευσε να επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας στα μεγάλα οχήματα, σε Εγνατία και Ιόνια. Αργότερα η απαγόρευση άρθηκε, ωστόσο η κίνηση  γίνεται ακόμα με αντιολισθητικές αλυσίδες σε πολλά σημεία της Εγνατίας οδού (Γρεβενά, Κοζάνη).

Στον Δήμο Ζαγορίου σημειώθηκαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος και το δημαρχείο δεν είχε ούτε τηλέφωνα. Αστάθεια στο ίντερνετ παρατηρήθηκε και μέσα στα Γιάννενα, με «κυμαινόμενες» ταχύτητες όλο το πρωί. Ωστόσο, ένα κομμάτι του προβλήματος έρχεται «απ’ έξω», καθώς το κύμα κακοκαιρίας εκτείνεται σε μεγάλο κομμάτι της γηραιάς ηπείρου.

Στον επόμενο πιο ορεινό Δήμο, στα Βόρεια Τζουμέρκα, το χιόνι ξεπέρασε σε πολλά σημεία τα 20 με 25 εκ. Οι δρόμοι όμως έμειναν ανοιχτοί και τα χωριά προσβάσιμα, χάρη στην επιφυλακή Δήμου και Περιφέρειας Ηπείρου. Ωστόσο, αλυσίδες χρειάζονται. Τέλος, τα σχολεία του Δήμου, πλην αυτού στο Ματσούκι, λειτούργησαν κανονικά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back