Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μέσα στον Ιανουάριο, ο έλεγχος για τις επιχορηγήσεις

Εικόνα του άρθρου Μέσα στον Ιανουάριο, ο έλεγχος για τις επιχορηγήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/12/2020, 15:48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη διαβεβαίωση ότι από την Περιφέρεια Ηπείρου θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε μέσα στον Ιανουάριο να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών που υπέβαλλαν οι επιχειρήσεις για επιχορήγηση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020», έδωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Ένας πολύ φιλόδοξος στόχος δεδομένου ότι οι αιτήσεις που κατατέθηκαν για ένταξη στο πρόγραμμα «Ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου», ανέρχονται περίπου σε 8.000.

Ο κ. Καχριμάνης ανέφερε ότι ο έλεγχος θα είναι ηλεκτρονικός και θα διενεργηθεί από 20 έμπειρους υπαλλήλους της Περιφέρειας. Ωστόσο, ο έλεγχος δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Αυτό θα γίνει, όπως είπε ο περιφερειάρχης, όταν το υπουργείο Ανάπτυξης αποστείλει τον απαραίτητο κωδικό πρόσβασης στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Ανέφερε δε ότι θα επιδοτηθεί πάνω από το 50% των επιχειρήσεων που υπέβαλαν φακέλους (σε ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα αναφερόταν ότι θα επιχορηγηθούν περίπου οι μισές επιχειρήσεις). «Αν βρεθούν άλλα χρήματα από το κράτος, θα δοθεί επιχορήγηση και σε άλλες επιχειρήσεις. Το έχουμε ζητήσει τόσο εμείς ως Περιφέρεια Ηπείρου, όσο και άλλες Περιφέρειες, από το υπουργείο Ανάπτυξης και περιμένουμε», εξήγησε. Το ποσό που διατίθεται μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020» ανέρχεται σε 45 εκατ. ευρώ.

Ο περιφερειάρχης, με τη δήλωσή του, καλεί επίσης τους επιχειρηματίες να μην παρασύρονται από υποσχέσεις που δίνονται από επιτήδειους για δήθεν ένταξή τους στο πρόγραμμα, κάνοντας παράλληλα μια σοβαρή καταγγελία. «Μην ακούτε κάποιους επιτήδειους που υπόσχονται έναντι αμοιβής ένταξη επιχειρήσεων στο πρόγραμμα και φθάνουν στα όρια της απάτης. Η διαδικασία είναι απλή και ηλεκτρονική. Κάθε αίτηση θα εξεταστεί ξεχωριστά ως προς την εγκυρότητα των δικαιολογητικών από πλειάδα υπαλλήλων και δεν πρόκειται να δοθούν χρήματα χωρίς να γίνει έλεγχος», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back