Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μέσα και έξω από το φακό

Εικόνα του άρθρου Μέσα και έξω από το φακό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/09/2021, 21:00
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το πρότζεκτ In and out@Ioannina.gr αντιπροσωπεύει μια πειραματική προσπάθεια ολιστικής αποτύπωσης της πόλης των Ιωαννίνων μέσα από τον φακό του φωτογράφου.

Δημιουργός του είναι ο Παναγιώτης Παπαδημητρόπουλος και η έκθεση φωτογραφίας που ξεκινάει στις 20 Σεπτεμβρίου στα Παλιά Σφαγεία, εντάσσεται στο πλαίσιο της Φωτομετρίας.

Θα διαρκέσει μέχρι 3 Οκτωβρίου και θα είναι ανοιχτή Δευτέρα-Κυριακή 17.00-22.00.

Ο Παναγιώτης Παπαδημητρόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου απέκτησε το πρώτο του πτυχίο ως Πολιτικός Μηχανικός το 1982. Στη συνέχεια μετακόμισε στο Παρίσι όπου έζησε μέχρι το 2006. Εκεί σπούδασε Πλαστικές τέχνες και Φωτογραφία στην École d’arts décoratifs και στο Université Paris 8, στο οποίο ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή.

Από το 2006 διδάσκει φωτογραφία στο τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

«Τούτη η προσπάθεια αποτύπωσης του Όλου της πόλης απαρτίζεται από διαφορετικές στιγμές, φωτεινές εκλάμψεις αλήθειας, που παρατίθενται η μία δίπλα στην άλλη, απεικονίζοντας εκφάνσεις τόσο του Έξω όσο και του Μέσα. Το Έξω της πόλης συλλαμβάνεται από τον φακό άλλοτε ως ντοκουμέντο, άλλοτε ως αυθόρμητη αντίδραση σε ό,τι κέντρισε το ενδιαφέρον του φωτογράφου. Το Μέσα αφορά κυρίως στιγμιότυπα από το εσωτερικό του σπιτιού» αναφέρει το συνοδευτικό της έκθεσης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back