ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μερόπη Τζούφη: «Να επαναλειτουργήσουν τα δικαστήρια»

Εικόνα του άρθρου Μερόπη Τζούφη: «Να επαναλειτουργήσουν τα δικαστήρια»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/03/2021, 17:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Υπέρ της επαναλειτουργίας των δικαστηρίων, με κατάλληλα μέτρα και υγειονομικούς κανόνες, τάσσεται η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

Η επαναλειτουργία των δικαστηρίων κρίνεται απαραίτητη «προκειμένου να επανέλθει η εργασιακή κανονικότητα στον κλάδο, αλλά και για να διευθετηθούν κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, από αιτήματα αναστολής εφαρμογής του πρόσφατα ψηφισμένου -από τη ΝΔ- πτωχευτικού κώδικα μέχρι και την επίλυση θεμάτων που χρήζουν άμεσης δικονομικής προστασίας» όπως τονίζεται στην ανακοίνωσή της.

Η τοποθέτηση της κας Τζούφη έγινε στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης που είχε με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων. Ο Δικηγορικός Σύλλογος, σύμφωνα και με το υπόμνημά του προς τη βουλευτή, εκτιμά και ο ίδιος ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να συνεχίζει να λειτουργεί. «Τα δικαστήρια, ιδιαιτέρως τα περιφερειακά, θα μπορούσαν να λειτουργούν. Τα ποινικά με μικρότερο αριθμό πινακίων και τα αστικά με ραντεβού για εξέταση μαρτύρων» είναι η θέση του.

Κατά την τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν και τα επαγγελματικά και οικονομικά ζητήματα του κλάδου λόγω της πανδημίας. Η πρόεδρος του συλλόγου Μαρία Νάκα επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στη λήψη μέτρων ουσιαστικής στήριξης των δικηγόρων και το ποσοστό αυτών που εντάχθηκαν στη ρύθμιση της επιστρεπτέας προκαταβολής είναι ελάχιστο. Παράλληλα, η ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας για αποκλεισμό της πλειοψηφίας του κλάδου από την καταβολή του επιδόματος των 400 ευρώ, πλήττει άμεσα την επαγγελματική υπόσταση και αξιοπρέπεια του δικηγορικού κόσμου».

Τα πρόσφατα φαινόμενα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, για τα οποία ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων εξέδωσε πρόσφατα ανακοίνωση, δεν θα μπορούσαν να μη συζητηθούν.«Ο σεβασμός των δικαιωμάτων και των ελευθεριών είναι αδιαπραγμάτευτος. Φαινόμενα που τραυματίζουν το κράτος δικαίου και πλήττουν το νομικό μας πολιτισμό δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Τζούφη. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Σπύρου Πάικα, νομικού και μέλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων που συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back