Μερόπη Τζούφη: «Το Δημόσιο χρειάζεται προσωπικό»

Εικόνα του άρθρου Μερόπη Τζούφη: «Το Δημόσιο χρειάζεται προσωπικό»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/06/2019, 20:37

Την ανάγκη στελέχωσης των δημόσιων υπηρεσιών επεσήμανε η υφυπουργός Παιδείας και υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη σε συνάντηση που είχε με υπαλλήλους και μέλη της διοίκησης του συλλόγου εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

Η κ. Τζούφη ανέφερε πως «παρά τη φιλολογία της αντιπολίτευσης, ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων έχει μειωθεί κατακόρυφα τα χρόνια της κρίσης, δυσχεραίνοντας το έργο των υπηρεσιών και θέτοντας εμπόδια στην εξυπηρέτηση των πολιτών». 

Εκτίμησε δε πως απαιτείται η ουσιαστική και αξιοκρατική στελέχωση του ευρύτερου δημοσίου τομέα, η προστασία και αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η ενίσχυση και ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, καθώς και η μετάβαση στο «Ψηφιακό Δημόσιο». Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επαναφορά του κανόνα 1:1 στις αποχωρήσεις-προσλήψεις στο Δημόσιο, ενώ σχολίασε τις εξαγγελίες της ΝΔ σχετικά με την επαναφορά του μνημονικού κανόνα 1:5 και τις συνέπειές του στη στελέχωση και τη λειτουργία των υπηρεσιών. Ξεκαθάρισε τέλος πως στόχος της πολιτείας πρέπει να είναι η ποιοτική και οικονομικά βιώσιμη παροχή υπηρεσιών και όχι η εκχώρηση υπηρεσιών του Δημοσίου σε ιδιωτικές εταιρίες και ιδιωτικά συμφέροντα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back