ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μέρες συνεδρίων στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Μέρες συνεδρίων στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/05/2022, 14:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την εβδομάδα αυτή γίνονται δύο μεγάλα συνέδρια στα Γιάννενα. Εκτός από το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για την Εκπαίδευση που διοργανώνει το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα γίνει από 12 έως 15 Μαΐου και το 25ο Διαπανεπιστημιακό Συνέδριο Ακτινολογίας, στο ξενοδοχείο Du Lac

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει το Ελληνικό Κολλέγιο Ακτινολογίας με πρωτοβουλία του Εργαστηρίου Κλινικής Ακτινολογίας και Απεικόνισης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής είναι η καθηγήτρια Ακτινολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μαρία Αργυροπούλου.

Στόχος του συνεδρίου, είναι να αναδείξει την γνώση και πρακτική στον τομέα της ακτινολογίας και ιατρικής απεικόνισης, φέρνοντας τους συνέδρους σε επαφή με ό,τι πιο σύγχρονο και επιστημονικά τεκμηριωμένο. Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε σημαντικό αριθμό στρογγυλών τραπεζών και διδακτικών ομιλιών. Ειδικότερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει περισσότερους από 100 επιστήμονες και γιατρούς νοσοκομειακών και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Η επίσημη έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα γίνει στις 12 Μαΐου, στις 8 το βράδυ. Την εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου με τίτλο: «Υπηρεσιακό καθήκον: Δίκαιο και Δεοντολογία» θα κάνει ο καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και Δημοσίου Δικαίου του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ  Χ. Χρυσανθάκης.

Το Σάββατο, 14 Μαΐου θα αποδοθεί ο τίτλος του επίτιμου μέλους του Ελληνικού Κολλεγίου Aκτινολογίας στον διακεκριμένο καθηγητή Νευροακτινολογίας του Πανεπιστημίου της Lille της Γαλλίας Jean Pierre Pruvo ενώ θα γίνει απόδοση τιμής και παρουσίαση της επιστημονικής πορείας και προσφοράς του πρώτου καθηγητή Ακτινολογίας στην Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων Παύλου Κατσιώτη.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου σημαντική θέση κατέχει η ερευνητική συνεδρία που πραγματοποιείται με τη συμβολή όλων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ισχαιμία του εγκεφάλου, αναδεικνύοντας την αδήριτη ανάγκη για την επεμβατική αντιμετώπιση των ισχαιμικών αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων με μηχανική θρομβεκτομή (δημιουργία «Stroke Center»), όπως αναφέρεται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back