Oikonomou pisoi

Μέρες κινητοποιήσεων στο πανεπιστήμιο

Εικόνα του άρθρου Μέρες κινητοποιήσεων στο πανεπιστήμιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/02/2021, 20:42

Ξεκινώντας από την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, η ακαδημαϊκή κοινότητα στα Γιάννενα ξεκινάει νέο γύρο κινητοποιήσεων κατά του «αστυνομοσχεδίου» που συζητιέται στη Βουλή.

Αύριο Τετάρτη προγραμματίζεται διαμαρτυρία στο Μεταβατικό, από τους συλλόγους Διοικητικών, ΔΕΠ και επιστημονικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Στη διαμαρτυρία συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων Φυσικού, ΒΕΤ και Νηπιαγωγών (μέχρι στιγμής), από αύριο διοργανώνονται τα εξής:

  • Την Τετάρτη 3/1: Αποκλεισμός της Πανεπιστημιούπολης Ιωαννίνων το πρωί -Συμμετοχή στην κινητοποίηση των συλλόγων εργαζομένων και εκπαιδευτικών του Πανεπιστημίου  στις 12:00 στο Μεταβατικό κτίριο.
  • Την Πέμπτη 4/2 στις 12:00 συλλαλητήριο στην Περιφέρεια Ηπείρου, των φοιτητικών συλλόγων, σωματείων και άλλων φορέων.
  • Παρασκευή 5/2 στις 18.00 στην μεγάλη αίθουσα της Ιατρικής-ύσκεψη των φοιτητικών συλλόγων και άλλων φορέων για τον προγραμματισμό δράσης ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη και την ψήφιση του.

Το Εργατικό Κέντρο με ανακοίνωσή του, στηρίζει τις παραπάνω κινητοποιήσεις.

Στο ψήφισμά τους οι συγκεκριμένοι σύλλογοι αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Όλοι εμείς που αγαπάμε την επιστήμη μας, θέλουμε να θέσουμε στέρεες βάσεις στο αντικείμενό μας, να προσφέρουμε στην κοινωνία και την ανάπτυξη της έρευνας προς όφελος των λαϊκών αναγκών και όχι των κερδών των ομίλων, πρέπει να δυναμώσουμε τον αγώνα μας, την οργάνωσή μας σε κάθε έτος και σχολή! Δεν αφήνουμε κανένα οξυμένο πρόβλημα να πέσει κάτω, δεν ανεχόμαστε άλλο ένα ‘χαμένο’ εξάμηνο, άλλη μια εξεταστική γεμάτη προβλήματα και φοιτητές αποκλεισμένους από μαθήματα!».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back