Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μέρα περιβάλλοντος στο Νησί

Εικόνα του άρθρου Μέρα περιβάλλοντος στο Νησί
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/06/2017, 21:02
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), ο δήμος Ιωαννιτών πραγματοποίησε εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών στο Νησί. Μαθητές από το 5ο Δημοτικό Σχολείο (Βαλάνειο), το 8ο Δημοτικό Σχολείο, το 16ο Δημοτικό Σχολείο και το 26ο Δημοτικό Σχολείο συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές-ενημερωτικές περιβαλλοντικές δράσεις. 

Το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, η αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Μάκης Χρυσοστόμου, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γκέγκας, η πρόεδρος των εργαζομένων της ΔΕΥΑΙ Πόπη Σηφακάκη, στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης και εκπαιδευτικοί των σχολείων. «Η δικιά μας γενιά έχει κάνει πολλά λάθη στην προστασία του περιβάλλοντος. Οφείλουμε να πάρουμε μαθήματα από τη νέα γενιά και να διορθωθούμε κι εμείς», τόνισε ο κ. Μπέγκας ευχαριστώντας όλους τους φορείς που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία της ΔΕΥΑΙ. Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, Μάκης Χρυσοστόμου, επισήμανε ότι η επιχείρηση με δράσεις σαν κι αυτή δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο. Η αντιδήμαρχος κ. Βασιλείου σημείωσε πως οι δράσεις ευαισθητοποίησης έχουν στόχο να καλλιεργηθεί ο σεβασμός στο περιβάλλον. Έδωσε δε συγχαρητήρια στα σχολεία που συμμετείχαν στη δράση αλλά και στο Γ1 τμήμα του 10ου Γυμνασίου Ιωαννίνων το οποίο κέρδισε το πρώτο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό ανακύκλωσης.

Κατά τα άλλα, ο κ. Μπέγκας και ο κ. Χρυσοστόμου αναφέρθηκαν στα έργα που υλοποίησε ή υλοποιεί η δημοτική αρχή για την προστασία του περιβάλλοντος: από την αποκατάσταση της χωματερής της Δουρούτης μέχρι την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back