Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μέρα δράσης για την υγεία

Εικόνα του άρθρου Μέρα δράσης για την υγεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/04/2020, 16:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η 7η Απριλίου κηρύχτηκε από την ΟΕΝΓΕ και από πολλούς ακόμα φορείς, μέρα πανελλαδικής δράσης για τη δημόσια υγεία, ώστε να προβληθούν τα αιτήματα των υγειονομικών για υλικό, προσλήψεις, κλίνες ΜΕΘ κ.α.

Καταρχάς, η ΕΙΝΗ και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, στηρίζουν από κοινού την κινητοποίηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων στηρίζει την κινητοποίηση και σε ανακοίνωσή του, αναφέρει μεταξύ άλλων:

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι αυτή η υγειονομική κρίση ανέδειξε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τεράστια αξία των δημόσιων συστημάτων καθολικής κάλυψης υγείας και την ανάγκη ενδυνάμωσης του ΕΣΥ στη χώρα μας. Τώρα είναι η ώρα μιας μεγάλης επένδυσης στη Δημόσια Υγεία και μιας αποφασιστικής  ενίσχυσης  των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των υπόλοιπων δημόσιων δομών με ανθρώπινο δυναμικό, υποδομές , εξοπλισμό και μέσα.  Ο Τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους γιατρούς , τους νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό του ΕΣΥ, όλους τους υγειονομικούς της χώρας αλλά και την Αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς φορείς, τους Συλλόγους Ασθενών και τις τοπικές κοινωνίες, να ενισχύσουν τη φωνή των ανθρώπων της δημόσιας περίθαλψης που σήμερα δίνουν με αυταπάρνηση στην «πρώτη γραμμή»  τη μάχη της προστασίας της κοινωνίας από την απειλή της πανδημίας.

Επίσης, η Ενότητα-Συσπείρωση του Δήμου Ιωαννιτών καλεί και αυτή την Τρίτη 7 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι, στο προαύλιο του «Χατζηκώστα».

Φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έχουν φτιάξει σποτ:


Η καμπάνια #μενουμενεργοι καλεί σε μια εκδήλωση… στα μπαλκόνια, ως συμπαράσταση


Η ΕΡΓΑΣ αναφέρει:

Η κυβέρνηση της ΝΔ με μια εκστρατεία παραπλάνησης, έχοντας την ανοχή
και στήριξη όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων στα πλαίσια της
‘εθνικής ομοψυχίας’, προσπαθεί να πείσει πως κάνει ό,τι μπορεί για την
αντιμετώπιση της επιδημίας, χτίζοντας ένα καθεστώς ‘έκτακτης ανάγκης’.

Η Ταξική Πορεία:

Η κατάσταση στα νοσοκομεία (παρ’ όλα τα χειροκροτήματα, την υποκριτική «αναγνώριση» της προσφοράς μας από την κυβέρνηση, αλλά και την ουσιαστική αναγνώριση από το λαό) πάει από το κακό στο χειρότερο.
Τα μέσα προστασίας και κυρίως οι μάσκες υψηλής προστασίας είναι δυσεύρετες ακόμα και στα νοσοκομεία αναφοράς. Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ συνεχώς κατεβάζουν τα στάνταρ. Έτσι, γιατρός των επειγόντων θεωρείται «καλυμμένος» ακόμα και με απλή μάσκα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back