Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μελέτη Υγείας Ηπείρου, ραντεβού ξανά από 8 Φεβρουαρίου

Εικόνα του άρθρου Μελέτη Υγείας Ηπείρου, ραντεβού ξανά από 8 Φεβρουαρίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/02/2021, 12:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Διαθέσιμα ραντεβού ξανά από Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου για τη Μελέτη Υγείας Ηπείρου. Η Μελέτη Υγείας Ηπείρου αποτελεί μια συνεργασία του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Ιατρικής Φροντίδας Ιωαννίνων και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Ηπείρου μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος Ήπειρος 2014-2020.

Οι πολίτες μπορούν να κλείσουν ραντεβού είτε διαδικτυακά είτε τηλεφωνικά (2651200462) τις πρωινές ώρες. Το εξεταστικό κέντρο βρίσκεται στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 24 (4ος όροφος) στα Ιωάννινα (οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προσέρχονται χωρίς συνοδό και με τη χρήση προστατευτικής μάσκας).

Στη Μελέτη Υγείας Ηπείρου συμμετέχουν άντρες και γυναίκες ηλικίας 25 έως 70 ετών, μόνιμοι κάτοικοι στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Όσοι συμμετάσχουν, θα λάβουν μία δωρεάν και λεπτομερή αναφορά της κατάστασης της υγείας τους.

Στο πλαίσιο της Μελέτης Υγείας Ηπείρου, διεξάγεται επμέρους μελέτη ανίχνευσης των ειδικών αντισωμάτων IgG έναντι του νέου κορονοϊού.

Η μελέτη της ανοσολογικής απόκρισης των ανθρώπων με ανίχνευση αντισωμάτων κατά του κορονοϊού, δεν μπορεί να ανιχνεύσει ενεργό λοίμωξη, αλλά πιθανή παρελθούσα έκθεση στον κορονοϊό. Τονίζεται επίσης, ότι δεν είναι ακόμη γνωστό αν η παρουσία αντισωμάτων (και σε ποιο βαθμό) είναι ενδεικτική ανοσίας και άρα προστασίας από μελλοντική λοίμωξη από κορονοϊό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back