Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Μειώσεις μόνο για τις επιχειρήσεις-όχι για τους ανέργους»

Εικόνα του άρθρου «Μειώσεις μόνο για τις επιχειρήσεις-όχι για τους ανέργους»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/10/2017, 20:37
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κριτική στη δημοτική αρχή για τη διάθεση να μειώσει κατά 20% τα δημοτικά τέλη στις επιχειρήσεις, όπως δήλωσε πρόσφατα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θωμάς Γιωτίτσας, έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Τάκης Τασιούλας. 

«Προφανώς και οι μειώσεις αυτές -και πολύ περισσότερες- είναι απαραίτητες για τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους που καλούνται να πληρώνουν σχεδόν 5 ευρώ το τετραγωνικό σε ανταποδοτικά» είπε ο κ. Τασιούλας και πρόσθεσε: «Προφανώς και καμία ανάγκη δεν έχουν οι πολυεθνικές που έχουν υποκαταστήματα στην πόλη για μειώσεις, αντίθετα σε αυτές πρέπει να αυξηθούν ακόμα περισσότερο».

Ο κ. Τασιούλας κατηγόρησε για μονόπλευρη στάση τη δημοτική αρχή, λέγοντας ότι «η απόφαση για μείωση μόνο στους επιχειρηματίες γίνεται στα πλαίσια των δράσεων στήριξης της επιχειρηματικότητας όπως κυνικότατα αναφέρθηκε, πράγμα που σημαίνει ότι ποτέ δεν πρόκειται να μειωθούν τα δημοτικά τέλη στους ανέργους και στα λαϊκά νοικοκυριά. Γι αυτό άλλωστε αρνείται η δημοτική αρχή να συνεδριάσει με θέμα τα μέτρα ανακούφισης των ανέργων εδώ και 3 χρόνια». Τέλος, κάλεσε και αυτός σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου την ερχόμενη Τρίτη, στις 18.30.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back