Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Με τα μάτια ενός ‘ξένου’» στο ίδρυμα Γκανή

Εικόνα του άρθρου «Με τα μάτια ενός ‘ξένου’» στο ίδρυμα Γκανή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/10/2020, 15:24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Ίδρυμα Γκανή (Σούτσου 26 Τηλέφωνο:2651036517Email: idrymagani@gmail.com) φιλοξενεί από 30 Οκτωβρίου μέχρι 26 Νοεμβρίου 2020 την έκθεση φωτογραφίας του Νικόλα Κυραμάριου «Με τα μάτια ενός ‘ξένου’». Ώρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή 9πμ έως 2μμ, κάθε Τετάρτη απόγευμα: 6μμ έως 9μμ.

«άνε δέκα χρόνια από την ημέρα που εγκαταστάθηκα στα Γιάννενα. Μετά από σαράντα χρόνια στην Αθήνα, η αλλαγή ήταν συνταρακτική. Σε ρυθμούς, σε ποιότητα, σε ήχους σε μυρωδιές και φυσικά σε εικόνες. Από το καθαρά αστικό τοπίο της Αθήνας, βρέθηκα ανάμεσα σε ένα μείγμα εικόνων που συνδυάζουν τη φυσική ομορφιά, την παλιά και τη νέα πόλη, τη λίμνη, τα ιστορικά μνημεία και όλα αυτά τόσο ασφυκτικά κοντά να σε καλούν να τα αποτυπώσεις.    Όντας περισσότερο  προσανατολισμένος προς τη φωτογραφία τοπίου, οι ευκαιρίες για φωτογράφιση ήταν πολλές. Όμως δεν μπορείς ποτέ να αρνηθείς μερικά κλικ στην όμορφη αυτή πόλη και τις χαρακτηριστικές ανθρώπινες και μη φιγούρες της» αναφέρει ο φωτογράφος στο σημείωμα που συνοδεύει την έκθεση.

Στη έκθεση τηρούνται μέτρα προστασίας για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας:

  • Κατά την είσοδο στο ίδρυμα, στους επισκέπτες γίνεται θερμομέτρηση.
  • Οι χώροι του Ιδρύματος αερίζονται με φυσικό αερισμό μέσω ανοιγμάτων.
  • Συνιστάται οι επισκέπτες να χρησιμοποιούν αντισηπτικό και μη ιατρικές μάσκες , που υπάρχουν σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος. Η χρήση της μάσκας εντός των χώρων του Ιδρύματος είναι υποχρεωτική. Η μάσκα χορηγείται δωρεάν από το Ίδρυμα όπως και γάντια μιας χρήσεως.
  • Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για την τήρηση ασφαλών αποστάσεων.
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back