Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με προγραμματική για την Παμβώτιδα

Εικόνα του άρθρου Με προγραμματική για την Παμβώτιδα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/03/2019, 16:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η επιστροφή του Φίλιππα Φίλιου στο δημοτικό συμβούλιο, έγινε με αφορμή τη «διπλή» συζήτηση» για την προγραμματική σύμβαση του Δήμου με τον Φορέα Λίμνης, αλλά και τη συμφωνία για τη διαχείριση των καλαμιών στη λίμνη. Για το θέμα αυτό είχε γίνει πολλή κουβέντα και την περίοδο που ήταν δήμαρχος και για το οποίο ο κ. Φίλιος είχε δεχθεί κριτική.

Το δημοτικό συμβούλιο συμφώνησε στην τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης με τον Φορέα Διαχείρισης για το συγκεκριμένο θέμα, με ομόφωνη απόφαση.

Ο κ. Φίλιος ζήτησε επίσης από τον Δήμο να παραχωρεί το μηχάνημα, με χειριστή που θα πληρώνει ο Φορέας, προκειμένου να γίνουν κάποιες εργασίες στη λίμνη, εκτός κοπής των καλαμιών, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη.

Στη συζήτηση  ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για την ανατροπή» Λάζαρος Νάτσης τόνισε ότι δεν θα είναι σωστό να γίνουν εργασίες πριν ολοκληρωθεί η μελέτη και ο κ. Φίλιος απάντησε ότι σε πρώτη φάση, το μηχάνημα θα χρειαστεί για να μαζευτούν υπολείμματα κατασκευών κ.λπ. και όχι για τα καλάμια.

Οι Νίκος Γκόντας και Άρης Μπαρτζώκας συμφώνησαν για λογαριασμό των παρατάξεών τους στο «κυρίως θέμα», της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με τον Φορέα,, σημειώνοντας τα της καθυστέρησης της σύμβασης. Ο κ. Νάτσης πρόσθεσε ότι «θα είναι χώρος διαλόγου των φορέων που θα πρέπει να συνεργαστούν».

Στην παρατήρηση της Ντίνας Μπακόλα για τις σχετικές μελέτες άλλων φορέων που θα συμμετάσχουν στην προγραμματική, ο κ. Φίλιος απάντησε ότι οι μελέτες και οι βιβλιογραφικές αναφορές έχουν συγκεντρωθεί ήδη από τον Φορέα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back