Συντακτης: Γιώργος Πατέλης
Δημοσιευση: 1-06-2022, 21:22
ΤΟ ΚΛΙΚ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο Majed Al-Hamdani, καλλιτέχνης από την Υεμένη, ζωγραφίζει έξω από τον τοίχο ενός χωριού στα περίχωρα της Σαναά. Υεμένη, 23 Μαΐου 2022. (Η φωτογραφία δόθηκε σήμερα Τετάρτη 01 Ιουνίου 2022, στη δημοσιότητα). 

Λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, ο Majed Al-Hamdani δεν μπορούσε να συνεχίσει τις πανεπιστημιακές του σπουδές, εργάστηκε ως καθηγητής σε σχολεία, όπου και ανέπτυξε παράλληλα τις καλλιτεχνικές του δεξιότητες. 

Μετά το ξέσπασμα του πολέμου τον Μάρτιο του 2015, έχασε τη δουλειά του και αναγκάστηκε να κλείσει το στούντιό του στην πρωτεύουσα Σαναά. Δεν είχε κανένα ασφαλές καταφύγιο εκτός από το παλιό του χωριό, το Hamdan, στα βόρεια προάστια της Σαναά, όπου επέστρεψε με έργα τέχνης και πινέλα για να μετατρέψει δωμάτια του σπιτιού του σε ένα νέο στούντιο. 

Από τότε, έχει σχεδιάσει περισσότερα από 600 έργα τέχνης. Πολλοί από τους πίνακές του απεικονίζουν όμορφες γυναίκες με χαμόγελα, στολισμένες με παραδοσιακές ενδυμασίες σε μια χώρα που κυριεύεται από βάσανα και θλίψη. 

Φωτογραφία: EPA/YAHYA ARHAB

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
  • Θα πάει σχολείο και πετάει από τη χαρά τουΜια δωρεάν τσάντα ήταν αρκετή για να πετάξει στα ουράνια από τη χαρά του ο μαθητής σε ένα σχολείο αρ...
  • Επιμένει να χαμογελάΈνα τελευταίο χαμόγελο προς τον φωτογραφικό φακό λίγο πριν εξαφανιστεί πίσω από τα χαλάσματα.  ...
  • Οι «τυχεροί»Δύο μαθητές διαβάζουν πριν από τις ενδιάμεσες εξετάσεις σε ένα δημόσιο σχολείο στη Σαναά. Υεμένη, Τρ...