Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 12-09-2017, 14:12
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στη Βιέννη βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα η αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου προσκεκλημένη από την ομόλογό της σε θέματα κυκλοφορίας και πρασίνου του Δήμου Βιέννης, Μαρία Βασιλάκου. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ανταλλαγή εμπειριών σε κυκλοφοριακά κυρίως ζητήματα καθώς και σε αναπλάσεις δημόσιων χώρων.

Στη γιαννιώτικη αντιπροσωπεία, παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός που υπάρχει για την εξέλιξη της πόλης την επόμενη δεκαετία καθώς και καλές πρακτικές σε θέματα ποδηλατοδρόμων, πεζοδρομήσεων και αναπλάσεων με ιδιαίτερη έμφαση στην οικολογία  και την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

«Είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά πως ένας ευρωπαϊκός δήμος όπως η Βιέννη σχεδιάζει και υλοποιεί έργα που έχουν να κάνουν με την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων σε ό,τι αφορά το κυκλοφοριακό αλλά και το πράσινο. Επιστρέφουμε γεμάτοι ιδέες τις οποίες θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πράξη, προσαρμόζοντάς τες στα δικά μας δεδομένα, και στα Γιάννενα», σημείωσε η κ. Βασιλείου.

Η αντιδήμαρχος η οποία συνοδευόταν και από τον ειδικό συνεργάτη του δημάρχου σε θέματα τουρισμού, Στέφανο Ζέρβα, συναντήθηκε με την πρεσβευτή, Χρυσούλα Αλειφέρη, και τον πρόξενο, Ευάγγελο Πελεκάνο, καθώς και με στελέχη του ΕΟΤ στα οποία έγινε μια ενημέρωση-παρουσίαση του προορισμού «Ιωάννινα» αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα