Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 18-07-2019, 20:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια πρώτη, σε θεσμικό επίπεδο, συνάντηση, είχαν νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης 18 Ιουλίου, ο απερχόμενος δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και ο εκλεγμένος, Μωυσής Ελισάφ.

Η συνάντηση ήταν κάπως… αμήχανη, παρότι τους δύο άνδρες χώρισαν εκλογικά λίγες ψήφοι. Το κακό προεκλογικό κλίμα και οι κόντρες που συνεχίστηκαν μετά το αποτέλεσμα, παίξανε το ρόλο τους. Επίσης, η συζήτηση ήταν πολύ γενική και χωρίς δεσμεύσεις εκατέρωθεν, με μια καταρχήν «συνάντηση» απόψεων στο όφελος της πόλης και του Δήμου Ιωαννιτών. H συνεχιζόμενη, και μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, αντιπαράθεση, με τις... σαιξπηρικές ατάκες της παράταξης του νέου δημάρχου, μάλλον έχει βάλει σε δεύτερο πλάνο όποιες «καλές προθέσεις» ενδεχομένως υπήρχαν. 

Από εκεί και πέρα όμως, οι δύο πλευρές δεν έχουν συμφωνήσει σε κάτι συγκεκριμένο, καθώς έχουν τεθεί τα ζητήματα των προγραμματικών δεσμεύσεων, ειδικά στο κομμάτι των έργων που έχουν «ωριμάσει», έχουν συμβασιοποιηθεί, έχουν υπογραφεί κ.λπ. κατά την εκπνέουσα δημοτική περίοδο.

Επίσης, τέθηκαν και κάποια ζητήματα, όπως για παράδειγμα οι ενημερώσεις που ζητάνε στελέχη της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» από υπηρεσίες του Δήμου, με τρόπο που η απερχόμενη δημοτική αρχή θεωρεί αντιθεσμικό.

Ακόμα, οι οποιεσδήποτε συνεργασίες θα εξαρτηθούν από το συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων, αλλά και τις εξελίξεις με τις «υπερεξουσίες» που αναμένονται από την κυβέρνηση, σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η δημοτική αρχή, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι ο κ. Μπέγκας τόνισε πως «η παράταξή του απέδειξε στην πράξη, ως δημοτική αρχή, πως πολιτικά, αλλά κυρίως ουσιαστικά είναι υπέρμαχη των συνεργασιών και συνεργειών, εντός και εκτός δημοτικού συμβούλιου, με στόχο τη δημιουργία της απαραίτητης και κρίσιμης δυναμικής που απαιτείται για την επίτευξη μικρών και μεγάλων στόχων».

*η φωτογραφία είναι από πρόσφατη συνάντηση των κ.κ. Μπέγκα και Ελισάφ, σε εκδήλωση

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα